Başkan Yücelden Baçem İncelemesi

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Kazdağları'nın eteklerinde kurulu olan BAÇEM'de incelemelerde bulundu.

Başkan  Yücelden  Baçem  İncelemesi
  • 18 Nisan 2019, Perşembe 9:15

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Kazdağlarının eteklerinde kurulu olan BAÇEMde incelemelerde bulundu. Tıbbi aromatik ürünlerin yetiştirilmesi konusunda BAÇEMde verilen eğitimler sayesinde Türkiye ilaç sektörünün ihtiyacı olan ürünler, Balıkesirli çiftçilerimiz tarafından Burhaniye, İvrindi ve Gönen gibi pilot bölgelerde yetiştirilerek dünya pazarına çıkacak.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığına bağlı Çiftçi Eğitim Merkezi (BAÇEM)de yapılan uygulamaları yakından inceledi. AR-GE çalışmaları hakkında detaylı bilgiler alan Başkan Yılmaz, tıbbi aromatik ürünlerin yetiştirilmesi ve pilot bölgelerde üretime geçmesi için çalışmaların hızlandırılması talimatını verdi. Başkan Yılmaz, pilot bölgelerde başlayan çalışmaların önümüzdeki sene bereket olarak çiftçiye yansımaya başlayacağını müjdeledi.

MÜŞTERİ ODAKLI NİTELİKLİ ÜRÜN

Bir yıl önce de BAÇEMde incelemelerde bulunduğunu belirten Başkan Yılmaz, buradaki personellerin çiftçilere çok ciddi eğitimler verdiğini söyledi. BAÇEMin bölgede bulunan bitkilerin çiftçilere fayda sağlayacağı araştırmaların yapıldığı ve uygulamaların yapıldığı bir merkez olduğuna dikkat çeken Başkan Yılmaz, Burada yapılan işlerin saha raporlarının sonuçlarını da hep pozitif olarak görüyoruz.

Balıkesir oldukça verimli topraklardan oluşan büyük bir il fakat kişi başına düşen tarımsal arazinin küçük olmasından dolayı daha nitelikli ürün üretmesi gerektiğine inanıyorum. Bu nedenden dolayı 7 dönümle 15 dönüm arası farklı yerlerde tarlaları olan vatandaşlarımıza niteliği daha güçlü müşterisi daha net olan ürünlere yönlendirmeyi planlıyoruz. Bununla ilgili çalışmaların Burhaniye, İvrindi ve Gönen gibi bölgelerde pilotlamaları yapıldı. dedi.

BÖLGESEL ANALİZLERİ YAPIYORUZ

Tıbbi aromatik ürünlerin müşterilerinin de hazır olduğunu vurgulayan Başkan Yılmaz, Tabi bu ürünlerin yetiştirilmesi esnasında çiftçimizin biraz daha dikkatli olması gerekiyor. Bu tür ürünler ilaç sanayinde kullanıyor. BAÇEMdeki kurslarımızda da ürünlerin daha titiz nasıl yetiştirileceğinin eğitimleri veriliyor. Biz denemediğimiz ürünleri çiftçimize vermek istemiyoruz bu nedenden dolayı da AR-GE çalışmaları son ürün kullanıcı çalışmaları bittikten sonra pilotlama bölgelerinden tüm il geneline yayılacak. Ürünlerin hangi bölgede hangi koşullarda yetiştiklerinin bölgesel analizlerini yapıyoruz. Ona göre il geneline ürünlerin dağıtımı yapacağız. Üniversitelerimiz de bizimle beraber iş birliği yapıyoruz. Buradaki çalışmalar önümüzdeki seneden itibaren bereket olarak yansımaya başlayacak. dedi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık