Başkan Aktaş : Basın, Olmazsa Olmaz

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Bursalı gazetecilerle bir araya geldi. Başkan Aktaş, basının doğru kullanıldığında özellikle yerel yöneticiler için yol haritası oluşturulması anlamında çok önemli olduğunu belirterek, 'İyi şeylerin ortaya çıkması adına basın, olmazsa o...

Başkan Aktaş :  Basın, Olmazsa Olmaz
  • 10 Ocak 2019, Perşembe 13:45

BURSA - Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Bursalı gazetecilerle bir araya geldi. Başkan Aktaş, basının doğru kullanıldığında özellikle yerel yöneticiler için yol haritası oluşturulması anlamında çok önemli olduğunu belirterek, “İyi şeylerin ortaya çıkması adına basın, olmazsa olmaz” dedi.

Bursada görev yapan tüm basın mensuplarının Çalışan Gazeteciler Gününü kutlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Atatürk Kongre Kültür Merkezi Hüdavendigar Salonunda düzenlenen programda basın mensuplarıyla buluştu. Basının doğru kullanıldığında siyasetçiler, belediye başkanları, milletvekilleri için önemli bir güç olduğunu hatırlatan Başkan Aktaş, kent yöneticileri olarak her şeyi dört dörtlük yapamadıklarını, eksiklikleri, aksaklıkları olduklarını, bu nedenle yapıcı, doğru eleştirilerin kendileri için her zaman yol gösterici olduğunu hatırlattı.

Olmazsa olmaz

Yapılan çalışmaların kamuoyu nezdinde test edilmesi anlamında basının önemli bir rol üstlendiğini dile getiren Başkan Aktaş, “Demokrasinin güçlenmesi, daha iyi işlemesi, yerel yöneticilerin daha iyi şeyleri ortaya çıkarması adına basın, olmazsa olmaz. Genel anlamda 15 yıllık belediye başkanlığım boyunca objektif, doğru olarak ortaya konan eleştiriler benim için yönlendirici ve teşvik edici oldu diyebilirim. Ancak son yıllarda teknolojiyle bu işin de şeklinin değiştiğini söyleyebilirim. 70li 80li yıllar belki basın için de en çileli yıllardı. Ancak şimdi dijital ortamla, internetle birlikte günler saatler değil, neredeyse saniyelerle yarışılıyor. Ben tüm basın mensuplarımızın Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyorum. Daha nice gazeteciler gününü birlikte kutlamayı diliyorum. Sağlık, sıhhat ve huzur içinde çalışma hayatlarınızda başarılar diliyorum” diye konuştu.

Daha iyi yarınlara taşıyacağız

Konuşmasında yaklaşan yerel seçimlere de değinen Başkan Aktaş, Bursada tüm ilçe belediye başkan adaylarının 13 Ocak Pazar günü Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş tarafından açıklanacağını ve bu açıklamanın ardından da seçim çalışmalarına hız vereceklerini kaydetti. Bursayı daha iyi yarınlara taşımak için gerekli bilgi, tecrübe ve donanıma sahip olduklarının altını çizen Başkan Aktaş, “Belediyecilik hamasi nutuklarla yapılmaz. Sadece halkla ilişkiler çalışmalarıyla şehri geleceğe taşımak mümkün değil. Bursa, önemli çalışmaların yapılması gerektiği bir şehir. Ulaşım, altyapı, kentsel dönüşüm konularında önemli adımlar atılması gerekli. Bursa sadece Yıldırım, Osmangazi ve Nilüferden ibaret değil. 17 ilçenin tamamıyla alakalı dersime çok iyi çalıştım. Kağıda bakmadan ezberden her ilçenin sorun ve beklentilerine hakimim. Bu şehre inanan herkesle el ele kol kola verip, Bursayı daha iyi yarınlara taşımanın gayretinde olacağız. Yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır” dedi.


(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = https://connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v3.0; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, script, facebook-jssdk));

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık