Bağcılarda 10 Bin Kişiye 5 Ton Hamsi İkram Edildi

Bağcılar’da düzenlenen 11. Geleneksel Hamsi Şöleni’nde 10 bin kişiye 5 ton hamsi pişirilerek ikram edildi.

Bağcılarda 10 Bin Kişiye 5 Ton Hamsi İkram Edildi
  • 16 Aralık 2018, Pazar 11:08




Bağcılarda düzenlenen 11. Geleneksel Hamsi Şöleninde 10 bin kişiye 5 ton hamsi pişirilerek ikram edildi. İlçe sakinleri Karadeniz ezgileri eşliğinde hem hamsilerden yedi hem de birbirleriyle sohbet ederek komşuluk ilişkilerini güçlendirdi.

Bağcılar bu yıl 11. Geleneksel Hamsi Şölenine sahne oldu. Bağcılar Belediyesi ve Bağcılar Trabzonlular Derneği tarafından Kirazlı Metro İstasyonu Etkinlik Alanında gerçekleşen şölene yaklaşık 10 bin kişi iştirak etti. Balık ekmek almak isteyenler metrelerce kuyruk oluşturdu.

Alana kurulan ızgaralarda ve ocaklardaki tavalarda pişirilen hamsiler sıcak sıcak davetlilere dağıtıldı. Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da kendi pişirdiği hamsilerden katılımcılara ikramda bulundu. İlçe Kaymakamı Mustafa Eldivan ve AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk de hamsinin yanında vatandaşlara helva dağıttı. Torunuyla, çocuğuyla ve eşiyle şölene gelenler kendilerine ikram edilen hamsi ve helvayı çalan Karadeniz ezgileri eşliğinde yedi. Aynı sofrayı paylaşan ilçe sakinleri birbirleri arasında sohbetler ederek komşuluk ilişkilerini de geliştirdi.

“Burada sadece Trabzonlular yok her yöreden insanımız var”

 Alanda kurulan stantlarda da mısır ekmeğinden tereyağına kadar Karadeniz yöresine özgü ürünler de sergilendi. Yemeğini yiyen vatandaşlar stantları gezerek yöresel ve organik ürünlerden alışveriş de yaptı. Ayrıca hamsiden yapılan sarma, kebap, karnıyarık, pizza, pasta ve güveç de çok dikkat çekti.

Hamsinin Karadenize özgü bir marka olduğunu belirten Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Birçok etkinliği düzenlediğimiz bu meydan bugün de Trabzona Karadenize özel hamsi festivaline ev sahipliği yapıyor. Geleneksel hale getirdiğimiz hamsi şöleninin 11.sinde yine bir aradayız. Burası Türkiyenin bir özeti. Gördüğünüz gibi burada sadece Trabzonlular yok her yöreden insanımız var. Bu alanda hoşgörü var, muhabbet var dostluk var. İnşallah bu şölen kardeşliğin ve komşulukların oluşmasına vesile olur diye umut ediyorum” dedi.

Bağcılar Trabzonlular Derneği Başkanı Ethem Coşkun da her yıl düzenlenen şölene gösterilen yoğun ilgiden dolayı vatandaşlara teşekkür etti.

 

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık