Asrın Yesevisi Seyyid Ahmed Arvasi Bursada Anıldı

Asrın Yesevi'si, Türk-İslam ülküsünün mimarlarından mütefekkir ve yazar merhum Seyyid Ahmet Arvasi, vefatının 30. yılında Bursa'da düzenlenen 'Asrın Yesevi'si Seyyid Ahmet Arvasi' paneliyle anıldı.

Asrın Yesevisi Seyyid Ahmed Arvasi Bursada Anıldı
  • 10 Mart 2019, Pazar 7:15


‘Asrın Yesevisi Seyyid Ahmed Arvasi Bursada anıldı

BURSA ?? Asrın Yesevisi, Türk-İslam ülküsünün mimarlarından mütefekkir ve yazar merhum Seyyid Ahmet Arvasi, vefatının 30. yılında Bursada düzenlenen ‘Asrın Yesevisi Seyyid Ahmet Arvasi paneliyle anıldı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Gazetesi ve Fikirevim tarafından Tayyare Kültür Merkezinde gerçekleştirilen programda, Seyyid Ahmet Arvasinin yaşamı ve düşünceleri anlatıldı. Bursa Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda gerçekleştirilen panele, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile Türkiye Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İsmail Kapan ve Seyyid Ahmet Arvasinin oğlu Murat Arvas ile vatandaşlar katıldı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Asrın Yesevisi Seyyid Ahmet Arvasiyi vefatının 30. yılında saygıyla andıklarını belirterek, “1932 yılında dünyaya gelen, 56 yaş gibi erken bir yaşta Hakkın rahmetine kavuşan, ömrünü mücadeleyle geçiren bir dava adamını anmak üzere bir araya geldik. Söylediği sözlerle, hal, hareket, tavır ve davranışlarıyla, başkalarını etkileyen, topluma önder olan insanlar vardır, Seyyid Ahmed Arvasi de bunlardan biri. Merhum, Bursada, Balıkesirde, İstanbulda okul ve enstitülerde öğretmenlik yaparken, hem öğrencilere hem meslektaşlarına tesir eden bir eğitimciydi” dedi.

Kitleleri etkiledi

Arvasinin kitleleri etkileyen bir kişi olduğuna değinen Başkan Aktaş, “Osman Yüksel Serdengeçti, Nurettin Topçu, Necip Fazıl gibi ilim ve fikir adamlarıyla aynı dönemde yaşadı. Onlarla aynı hissiyatı paylaşıp, onların fikirlerinden hareketle yeni fikirler üretip yaymaya çalıştı. ‘Asrın Yesevi Seyyid Ahmed Arvasi, sıradan bir kişi değildi. Aramızdan çok genç yaşta ayrılmasına rağmen, 56 senelik hayatına büyük hizmetler sığdırdı” diye konuştu.

Başkan Aktaş, Arvasinin sık sık gençlere tekrar ettiği en önemli sözünü de hatırlattığı konuşmasında, “Türke düşmanlık İslama düşmanlıktır. Anadolu Türkü güçsüz olursa Türk ve İslam dünyası esaret altında olur. Bu iki dünyanın kurtuluşu Türkiyenin maddi ve manevi güçlenmesi ile mümkündür”. Geldiğimiz noktada bunun ne kadar önemli ve değerli olduğunu bir kez daha çok net görüyoruz. Türkiye, sıradan bir ülke değil. Dünyanın farklı ülkelerinde bu ülkenin dirayetine, duruşuna, gücüne bakan çok millet var” diyerek Seyyid Ahmed Arvasiyi rahmetle andığını belirtti.

Fikir adamı

Türkiye Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İsmail Kapan ise eğitimci, yazar ve fikir adamı olarak Türk Milli Eğitimine ve Müslüman gençliğe uzun süre hizmet eden, çok sayıda eser bırakan, hayatını ülkenin geleceğine yön verecek uzman kadroları yetiştirmeye adayan ve Bursa Eğitim Enstitüsünde de öğretmenlik yapan merhum Seyyid Ahmet Arvasinin, daktilosunun başında yazısını yazarken geçirdiği kalp krizi sonucu vefat ettiğini anlattı. Kapan, Arvasinin, Türk milletinin ilim ve medeniyet yarışında zirveye çıkması için ömrünü vakfetmiş bir eğitimci olduğunu belirtti. Programda, gazeteci Hüseyin Sarıkoç moderatörlüğünde, Prof. Dr. Osman Kemal Kayra, Dr. İbrahim Sena Arvas ve Hayati İnançın konuşmacı olduğu panel gerçekleştirildi. Toplantıya katılan Seyyid Ahmet Arvasinin oğlu Murat Arvasi ise babasının İslamiyetin doğru şekilde öğrenilmesini çok önemsediğini vurguladı. Başkan Aktaş, programa emeği geçenlere Bursaya özgü tablo hediye etti.


HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık