Asat Elmalıda Yatırım Oldu Yağdı

Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü, Elmalı’da içme suyu, yağmur suyu ve kanalizasyon başta olmak üzere 5 yılda yaklaşık 42 milyon liralık yatırım yaptı.

Asat Elmalıda Yatırım Oldu Yağdı
  • 01 Ocak 2019, Salı 12:10

5 yılda 42 milyon liralık yatırım

Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü, Elmalıda içme suyu, yağmur suyu ve kanalizasyon başta olmak üzere 5 yılda yaklaşık 42 milyon liralık yatırım yaptı. 

Büyükşehir Yasası ile ilçelerin biriken alt yapı sorunlarını çözmek için düğmeye basan ASAT, Elmalıda yatırım oldu yağdı. Başkan Menderes Türelin göreve gelmesiyle, ilçenin yıllardır süregelen ve çözümsüz sanılan alt yapı sorunları, bir bir çözüldü. İlçede içme suyunu sorununu tarihe gömen ASAT, arıtma ve kanalizasyon yatırımları ile göz dolduruyor. 
211 kilometre içme suyu hattı
Elmalı halkına kesintisiz ve yeterli su sağlamak için çalışmalarını yoğun şekilde sürdüren ASAT ekipleri, 60 mahallede toplam 149 bin metre içme suyu şebekesi imalatı gerçekleştirdi. Elmalı merkezi ve diğer mahallelerde 62 bin metre şebeke hattı çalışması da devam ediyor. Toplam 211 kilometreyi bulan içme suyu projelerinin yatırım maliyeti 23 milyon 570 bin lira olarak açıklandı. 
Kanalizasyon ve arıtma 
Elmalıda altyapı eksiklerini giderdi. Bu çalışmalar kapsamında ilçeye 6 milyon 500 bin liralık yatırımla 48 bin 410 metre kanalizasyon hattı döşendi. Elmalı cadde ve sokaklarının yağmur suyu sorunu drenaj kanalları ile çözüm buldu. Çalışmalarında çevre hassasiyetini hep göz önünde bulunduran ASAT, Elmalı Akçay Membran Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisini ilçeye kazandırdı. 1 milyon 300 bin TL yatırım bedelli tesis ile tek bir damla pis suyun çevreye doğrudan aktarılmasına izin verilmiyor.
Çiftçi gelirini ikiye katladı
Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türelin talimatı üzerine ASAT Genel Müdürlüğü tarafından yapımı gerçekleştirilen Yuva Kapalı Sistem Sulama Tesisi 2 milyon 800 bin TL bedelle ilçeye kazandırıldı. Yuva ve Yapraklı Mahallelerinin ardından Eskihisarda ki tarım arazileri de kapalı devre sulama sistemine kavuştu. Yuvada 5 bin dekar, Yapraklıda 360 dekar araziye kapalı devre sulama sistemi kuran Büyükşehir Belediyesi, Eskihisar mahallesindeki arazileri de modern tarımla tanıştırdı. Böylelikle Elmalılı çiftçiler gelirlerini ikiye katladı. 5 yılda Elmalıda içme suyu, kanalizasyon ve arıtması için toplam 42 milyon liralık yatırım yapan ASATın çalışmaları ilçe halkı tarafından memnuniyetle karşılanıyor. 

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık