Antalya Asyanın En Sağlıklı 10 Kentinden Biri Seçildi

Antalya, şehir ve ülkelerin yaşam koşullarıyla ilgili bilgi veren dünyanın en büyük veritabanı konumundaki Numbeo sitesinin açıkladığı Asya’nın en sağlıklı ilk 10 şehri arasında yer aldı.

Antalya Asyanın En Sağlıklı 10 Kentinden Biri Seçildi
  • 29 Ocak 2019, Salı 6:13


Antalya, şehir ve ülkelerin yaşam koşullarıyla ilgili bilgi veren dünyanın en büyük veritabanı konumundaki Numbeo sitesinin açıkladığı Asyanın en sağlıklı ilk 10 şehri arasında yer aldı.

Her sene şehirlerin yaşam kalitesine dair farklı konularda ve istatistiklere dayanan raporlar yayınlayan Numbeo, Asyanın 2019daki en sağlıklı şehirlerini açıkladı. Antalya Büyükşehir Belediyesinin yatırımları ve hizmetleri ile çağ atlattığı Antalya, listede Bursa ile birlikte Asyanın en sağlıklı ilk 10 şehri arasında yer aldı.

Antalyanın dünya çapındaki bu başarıyı yakalamasında Menderes Türel başkanlığındaki Antalya Büyükşehir Belediyesinin kente kazandırdığı hizmetler ve vizyon projeler büyük katkı sağladı. Büyükşehir Belediyesi tarafından kazandırılan 55 kilometreye ulaşan raylı sistem hattı, bisiklet yolları, katlı kavşaklarla ulaşımda sağlanan rahatlık, sorunsuz toplu ulaşım, Konyaaltı Sahil Antalya Yaşam Parkı, Boğaçayı Projesi, Sarısu-Alanya-Finike Kadınlar Plajı, Tünektepe Teleferik, Hobi Bahçeleri gibi yeşille buluşan sosyal yaşam alanları, Palyatif Yatılı Bakım Merkezi, Mavi Ev Alzheimer Hasta ve Hasta Yakınları Buluşma Merkezi gibi sağlık tesisleri, yaşlı, genç, çocuk, kadın, engelli, emekli herkese yönelik sosyal projeler bu unvanın alınmasında önemli rol oynadı.

Başkan Türel döneminde Antalyanın alt yapısı sorunsuz bir kent haline gelmesi, 32 arıtma tesisi ile 640 kilometrelik Antalya sahilinde tek damla atık suyun arıtılmadan denize bırakılmaması, bu sayede elde edilen Mavi Bayraklı 200 plajı, dünyanın Antalyayı en sağlıklı kentleri arasında göstermesindeki en büyük etkenlerden oldu.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık