Akademisyenler Kanuniyi Osmangazide Anlattı

Osmangazi Belediyesi tarafından bu yıl 15'ncisi gerçekleştirilen Osman Gazi'yi Anma ve Bursa'nın Fethi Şenlikleri kapsamında düzenlenen Kanuni Sultan Süleyman Dönemi ve Bursa Sempozyumu sona erdi. İki gün süren ve 12 oturumun yapıldığı sempozyuma vatandaşın ilgisi büyük oldu.

Akademisyenler Kanuniyi Osmangazide Anlattı
  • 07 Nisan 2019, Pazar 8:35

Osmangazi Belediyesi tarafından bu yıl 15ncisi gerçekleştirilen Osman Gaziyi Anma ve Bursanın Fethi Şenlikleri kapsamında düzenlenen Kanuni Sultan Süleyman Dönemi ve Bursa Sempozyumu sona erdi. İki gün süren ve 12 oturumun yapıldığı sempozyuma vatandaşın ilgisi büyük oldu.

 

Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesinde gerçekleştirilen Kanuni Sultan Süleyman Dönemi ve Bursa Sempozyumu ikinci gününde 6 oturum ile devam etti. Türk akademisyenlerin yanı sıra ABDli Heath W.Lowry ile Alman Christiane Czygan gibi önemli isimlerin katılım sağladığı sempozyumda, Kanuni Sultan Süleymanın hayatı ve döneminin önemli olayları katılımcılara anlatıldı.

 

Osmanlı Devletini doğuda ve batıda hakim kılanKanuni Sultan Süleyman döneminin her detayının incelendiği sempozyum Prof. Dr. Özer Ergenç başkanlığında, İlhan Şahinin ‘Kanuni Döneminde Yeni-İl Kazası ve Yeni-İl Türkmenleri, Nilüfer Alkan Günayın ‘16. Yüzyılın İkinci Yarısında Hüdavendigar Sancağında Beytül-mal Gelirlerinin Toplanması, Nil Tekgülün ‘Kanuni Dönemi Hüdavendigar Sancağında Yetki Alanı Problemleri, Fırat Yaşanın ‘Kanuni Dönemi Bursa Mahkemesinde Bir Hülle Yakası konulu sunumları ile başladı.

 

Gerçekleştirilen ilk oturumun ardından Prof. Dr. Zeren Tanındı başkanlığında, Asuman Türkmenin ‘Küstü Definesindeki Kanuni Sikkeleri, Emine Şahinin ‘Bir Zafer, Bir Mağubiyet: Osmanlı Irakının Elden Çıkış Sürecinde Kutül-Amare Zaferi ve Bağdatın İşgali, Christiane Czyganın ‘Kanuni Sultan Süleymanın Üçüncü Divanı konulu aktarımları ile devam etti.

 

Toplam 41 akademisyenin bildirilerini sunduğu sempozyumda son olarak ise Prof. Dr. Ahmet Erdönmezin başkanlığında, Tuncer Baykaranın ‘Osmanlıların Ülkeyi ve Dünyayı Tanımak Üzere Faaliyetleri, Cangüzel Güner Zülfikarın ‘Mihrimah Sultanın Vakıflarının Sosyo-Ekonomik ve Kültürel Hizmetleri, Onur Sadık Karakuşun ‘Antikçağ Bursasında Kaplıca Kültürü ve Eski Kaplıcanın Klasik Kökenleri konulu aktarımları gerçekleştirildi.

 

Aynı zamanda 46 yıl hükümdarlık yapmış Kanuninin döneminde yaşanan gelişmelerin ve o dönem Bursasının anlatıldığı sempozyuma ait sunumlar kitaplaştırılarak, bilim dünyasına kazandırılacak.

 



HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık