Adüde Sağlık Kongresi Gerçekleştirildi

Adnan Menderes Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen ‘Uluslararası Tarım, Çevre ve Sağlık Kongresi Atatürk Kongre Merkezinde gerçekleşti.

Adüde Sağlık Kongresi Gerçekleştirildi
  • 30 Ekim 2018, Salı 9:43
Adnan Menderes Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen ‘Uluslararası Tarım, Çevre ve Sağlık Kongresi Atatürk Kongre Merkezinde gerçekleşti.
Açılış töreninde, Rektör Prof. Dr. Cavit Bircan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Recai Tunca ve Prof. Dr. Halil Kırnak, ADÜ Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. E. Didem Evci Kiraz, Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cafer Turgut, Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serdal Öğüt, ülkemizde ve yurt dışında tarım, çevre ve sağlık alanında önemli çalışmalar yapmış değerli akademisyenler ile öğrenciler katıldı.
Dünyayı kirleten tek canlının insanoğlu olduğunu ve bu duruma bir an önce tedbirler alınması gerektiğini vurgulayarak konuşmasına başlayan Rektör Prof. Dr. Cavit Bircan “Geleceğimiz büyük tehdit altında, tarımda bilinçsizce kullanılan kimyasal ilaçlar havayı, suyu, toprağımızı kirletiyor. Dolayısıyla kirlenen çevre, insan sağlığı açısından büyük risk oluşturuyor. Bu kongrenin genel amacı bu riskleri konuşmak, çözüm yolları üretmek ve topraklarımızdan nasıl daha sağlıklı faydalanabileceğimiz sorusuna cevap aramaktadır.” dedi. Prof. Dr. Bircan, kendisinin de katıldığı Danimarkanın başkenti Kopenhagda gerçekleşen Dünya Gıda Zirvesinden bilgileri de katılımcılarla paylaşarak kongrenin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.
ADÜ Fakültesi Bitki Koruma Bölümü Entomoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cafer Turgut, sağlıklı tarımın, çevreye ve insana, sağlıklı çevrenin, dünyaya ve gelecek nesillere etkilerini dile getirerek, konferansın verimli geçmesini temenni etti.
ADÜde Çevre Sağlığı Ana Bilim Dalının kurulduğunu belirterek konuşmasına başlayan Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. E. Didem Evci Kiraz, Dünya ve Türkiye çapında yapılan araştırmalardan yola çıkarak kullanılan kimyasalların insan sağlığı üzerindeki olumsuz sonuçlarını anlattı. Aydın ilinde kurumlarla iş birliği içinde yürütülen çalışmalara da değinen Prof. Dr. Kiraz, multidisipliner bir yaklaşımla bilgilendirmelerinin devam ettiğini belirtti.
Programda ADÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serdal Öğütün saz eşliğinde Aşık Mahsuni ve Yunus Emreden seslendirdiği eserler beğeni topladı.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık