Zaharçenko Suikastini Deaş Gerçekleştirdi İddiası

Tek taraflı olarak bağımsızlığını ilan eden Donetsk Halk Cumhuriyeti lideri Aleksandr Zaharçenko suikastini DEAŞın üstlendiği iddia edildi.

Zaharçenko Suikastini Deaş Gerçekleştirdi İddiası
  • 10 Eylül 2018, Pazartesi 13:25
Tek taraflı olarak bağımsızlığını ilan eden Donetsk Halk Cumhuriyeti lideri Aleksandr Zaharçenko suikastini DEAŞın üstlendiği iddia edildi.
Rus İstihbarat Servisi (FSB) tarafından suikast sonrasında başlatılan soruşturma neticesinde ilk bulgular DEAŞı gösterdi. Rus istihbaratı ve Donetsk Halk Cumhuriyeti istihbaratı tarafından yapılan ortak çalışma sonucunda suikastin planlayıcısı olduğu iddia edilen Dağıstan uyruklu Rus vatandaşı Magomedov Majid yakalandı. Majid, ilk sorgusunda geçtiğimiz yıl Dağıstanda operasyonla öldürülen DEAŞın Kuzey Kafkasya lideri İlyas Halilova bağlı çalıştığını kabul etti. Majid, Halilovun öldürülmesinden sonra Ukraynada bulunan DEAŞın Ukrayna sorumlusu Ali Homutaeva tarafından o bölgeye çekildiklerini, bu bölgede daha rahat hareket ettiklerini söyledi.

Ukrayna destekliyor iddiası
FSB tarafından yapılan operasyonlar sonrası hazırlanan raporda, Zaharçenko suikastinin faillerinin Ukrayna Federal Servis (SBU) tarafından desteklendiği, gerçekleşen saldırıların SBU tarafından planlandığı iddia edildi. Ukrayna Federal Servisi ise gerçekleşen suikastten sonra yapılan suçlamaları sert bir şekilde reddetmişti. FSBnin yeni raporu sonucunda Kievin yine zor durumda bırakıldığı öğrenildi. Diğer taraftan operasyonlar sürerken, saldırıyla ilişkili olan birçok kişi gözaltına alındı.

Zaharçenkonun danışmanı da gözaltında
Rus istihbaratı ve Donetsk Halk Cumhuriyeti istihbaratı tarafından sürdürülen çalışmalar neticesinde birçok kişi gözaltına alındı. Gözaltındaki Magomedov Majidin verdiği isimlere yönelik operasyonlarda çok sayıda kişi gözaltına alındı. En çok dikkat çeken isim ise Aleksandr Zaharçenkonın danışmanlarından biri oldu. İddialara göre suikastten önce danışmanının Zaharçenkoyu tuzağa düşürerek hedefe götürdüğü iddia edildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık