Yol Verme Cinayetinde Babaya 22, Oğluna 6 Yıl Hapis

Kastamonuda yol verme kavgasında tabancayla 1 kişiyi öldürüp 2 kişiyi yaralayan şahsa 22 yıl 6 ay 27 gün, oğluna 6 yıl 15 ay 15 gün hapis cezası verildi.

Yol Verme Cinayetinde Babaya 22, Oğluna 6 Yıl Hapis
  • 24 Ekim 2018, Çarşamba 18:07
Kastamonuda yol verme kavgasında tabancayla 1 kişiyi öldürüp 2 kişiyi yaralayan şahsa 22 yıl 6 ay 27 gün, oğluna 6 yıl 15 ay 15 gün hapis cezası verildi.

Olay, 2013 yılının Eylül ayında Nasrullah Meydanında yaşandı. Edinilen bilgiye göre, yol verme tartışması yüzünden Tahsin Güvenç (53), Hakkı G. (27), Sami M. (41) ve Sedat G. (25), iş yerlerine gittikleri Hakan K. ve oğlu Gökhan K. ile tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine Hakan K, tabanca ile ateş ederek Hakan Güvençi öldürerek Hakkı G. ve Sami M.yi de yaraladı. Oğlu Gökhan K. ise yine tabanca ile Sedat G.yi yaraladı.

Tahrik indirimi yapılmayınca karar bozuldu
Olay sonrası tutuklanarak cezaevine gönderilen Hakan K. ile oğlu Gökhan G. hakkında Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesinde kasten adam öldürme ve yaralama suçundan dava açılmıştı. Yapılan yargılama sonucunda temyize giden dosya, Yargıtay Ceza Dairesi tarafından yeteri kadar tahrik indirimi yapılmadığı gerekçesiyle bozuldu. Temyiz dönüşü tekrar görülen davada heyet karşısına çıkan tutuklu sanık Hakan K., “Ben, bu olayın yaşanmaması için elimden gelen gayreti gösterdim, pişmanım, tahliyemi istiyorum” dedi.
Tutuksuz yargılanan Gökhan K. ise, kendisini korumak için ateş ettiğini belirterek, beratını istedi. Mahkeme heyeti, Hakan Kyi öldürme ve yaralama olayını haksız tahrik altında gerçekleştirmesi ve duruşmalardaki iyi hali nedeniyle Tahsin Güvençi öldürme suçundan 13 yıl 4 ay, Hakkı Gyi yaralama suçundan 7 yıl 3 ay 15 gün ve Sami Myi de yaralama suçundan 1 yıl 11 ay 12 gün hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme heyeti Gökhan Kyi ise, Sedat Gyi yaralama suçundan 6 yıl 15 ay 15 gün hapis cezası verdi. 2015 yılının Nisan ayında da yapılan yargılamada Hakan K. toplam 24 yıl 10 ay 3 gün, Gökhan Kye ise 8 yıl 9 ay hapis cezası verilmişti. Haklarında hakaret suçundan dava açılan Sedat G, Adnan M, Hakkı G. ve Tolga K. de beraat etmişti.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık