Yakalanan İlk Darbeciye Ağırlaştırılmış Müebbet

FETÖnün darbe girişiminde 15 Temmuz gecesi gözaltına alınan ilk isim olan eski Bursa Jandarma Alay Komutanı Albay Yurdakul Akkuş ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Yakalanan İlk Darbeciye Ağırlaştırılmış Müebbet
  • 11 Temmuz 2018, Çarşamba 23:06
FETÖnün darbe girişiminde 15 Temmuz gecesi gözaltına alınan ilk isim olan eski Bursa Jandarma Alay Komutanı Albay Yurdakul Akkuş ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.
5 Temmuz gecesi gözaltına alınan ilk isim olan eski Bursa Jandarma Alay Komutanı Albay Akkuş ile 15 sanığın yargılandığı davada karar çıktı. Bursa 8. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada hakkında anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs, TBMMyi ortadan kaldırmaya teşebbüs, hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs ve silahlı terör örgütü kurma veya yönetme suçlarından 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açılan Yurdakul Akkuşa, tüm suçları tek maddede toplanarak ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.
Akkuşla aynı dosyada yargılanan sanıklardan Ali Çiğcinin eylemi Yurdakul Akkuşun suçuna iştirak olarak değerlendirilip kastının yoğunluğu dikkate alınarak 18 yıl, Mustafa Ekici, Kemal Şendur, Hakan Kutkan, Ertuğrul Yüksel hakkında da, suçları Akkuşun suçuna iştirak olarak değerlendirilip ancak kasıtları yoğun görülmediğinden 15 yıl hapis cezası verilmesine hükmedildi.
Sanıklar Ayhan Şen, Erkan Demirtemel, İbrahim Çetin, Murat Yıldırım ve Yılmaz Gündüz hakkında Akkuşun eylemine iştirak ettiklerine kanaat getirilerek 15 yıl hapis cezası veren mahkeme heyeti sanıklara duruşmadaki davranışları göz önünde bulundurularak iyi hal indirimi uygulayıp 12 yıl 6 aya düşürüldü.
Diğer sanıklar Hacı Hüseyin Çelenk ve Duran Demir hakkında silahlı terör örgütüne üyelik suçu işledikleri gerekçesi ile kasıtlarının yoğunluğu da dikkate alınarak alt sınırdan uzaklaşılarak cezada artırım yapıldı. Çelenk ve Demir 8 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı. Aynı zamanda tutuksuz yargılanan Çelenk duruşmada hakkında verilen kararla birlikte yeniden tutuklandı.
Duruşmada tutuksuz yargılanan sanıklar Ali B, Ali Y. ve Bilal D., haklarındaki suçlarından delil yetersizliği gerekçesi ile beraat etti.
Öte yandan, tutuksuz geldiği duruşmada tutuklanarak 8 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırılan Hacı Hüseyin Çelenkin adliye dışında bekleyen eşi ve yakınları kararın ardından adliyeye girmek istedi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık