Ukraynada 4 Yılda 2 Bin 500 Kişi Hayatını Kaybetti

Ukraynada resmi raporlara göre, 2014 yılında patlak veren iç savaştan bu yana toplamda 2 bin 500 kişinin hayatını yitirdiği öğrenildi.

Ukraynada 4 Yılda 2 Bin 500 Kişi Hayatını Kaybetti
  • 20 Eylül 2018, Perşembe 11:53
Ukraynada resmi raporlara göre, 2014 yılında patlak veren iç savaştan bu yana toplamda 2 bin 500 kişinin hayatını yitirdiği öğrenildi.
Birleşmiş Milletler (BM) ve AGİT raporları doğrultusunda Ukrayna ve Rusya kaynaklarına dayandırılarak yapılan çalışmada, Ukraynada 2014 yılında başlayan iç savaştan beri toplamda 2 bin 500 sivilin yaşamını yitirdiği açıklandı. Yapılan açıklamada ülkede yaşanan iç savaşta 9 binden fazla insanında yaralandığı, yaralanmaların çoğunun insanlar üzerinde kalıcı hasarlar bıraktığı tespit edildi. Raporlarda, bu ölüm ve yaralanmaların neredeyse tümünün Kiev yönetiminden tek taraflı olarak bağımsızlığını ilan eden Donetsk Halk Cumhuriyeti ve Luhansk Halk Cumhuriyeti taraflarında yaşandığı vurgulandı.

Zaharçenkonun ölümü de savaş ölümü sayıldı
Rusya tarafından yapılan bir başka araştırmada ise Ukraynanın Donetsk ve Luhansk bölgelerinde Ocak 2017 ile Eylül 2018 tarihleri arasında toplamda 180den fazla kişinin yaşamını yitirdiği öğrenildi. Donbass Bölgesinde 2015 yılında 50 bin kişinin evlerinden olduğu veya savaştan doğrudan zarar gördüğü açıklandı. Donetsk Halk Cumhuriyetinin bombalı suikast sonucu öldürülen lideri Alexandr Zaharçenkonun ölümünün ise son savaş ölümü olarak kayda geçtiği öğrenildi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık