Türkiye, Gürcistanda Askeri Tatbikata Katılacak

Gürcistanda 1-15 Ağustos tarihleri arasında yapılacak olan 4üncü Noble Partner 2018 tatbikatına Türkiye de katılacak.

Türkiye, Gürcistanda Askeri Tatbikata Katılacak
  • 24 Temmuz 2018, Salı 13:55
Gürcistanda 1-15 Ağustos tarihleri arasında yapılacak olan 4üncü Noble Partner 2018 tatbikatına Türkiye de katılacak.
Gürcistan Savunma Bakanlığından yaklaşık bir hafta önce Noble Partner 2018e ilişkin yapılan yazılı açıklamada, askeri tatbikatta katılımcı ülkeler arasında Türkiyenin de yer aldığı kaydedildi. Gürcistan Savunma Bakanı Levan İzoria, tatbikatla ilgili düzenlenen basın toplantısında, tatbikatın Gürcistan ordusunun NATO standartlarına yakınlaşmasına önemli katkı sağlayacağını vurgulayarak, Bu tatbikat, bölgede barışın ve istikrarın güçlendirilmesine hizmet ediyor dedi.
İzoria, Noble Partner 2017 ile bu yılki tatbikatı karşılaştırarak, tatbikatın Gürcistan ordusunun NATO standartlarına yakınlaşmasına önemli katkı sağlayacağını vurguladı ve Bu tatbikat, bölgede barışın ve istikrarın güçlendirilmesine hizmet ediyor ifadelerini kullandı.
Türkiye dahil diğer katılacak ülkeler ise şöyle: Gürcistan, ABD, Büyük Britanya, Almanya, Estonya, Fransa, Litvanya, Polonya, Norveç, Türkiye, Ukrayna, Azerbaycan ve Ermenistan.
Tatbikatı yönetecek komutanın, Gürcistan Kara Kuvvetleri Doğu Komutanı Tuğgeneral Shavlego Tabatadze olacağı öğrenildi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık