Sarkozy, Yolsuzluk Yargılamasında Son Temyizi Kaybetti

Eski Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, mahkemeye çıkarılma kararına karşı başvurduğu son temyiz davasını kaybetti.

Sarkozy, Yolsuzluk Yargılamasında Son Temyizi Kaybetti
  • 25 Ekim 2018, Perşembe 17:42
Eski Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, mahkemeye çıkarılma kararına karşı başvurduğu son temyiz davasını kaybetti.
Yasa dışı finansman sağlama suçlamasıyla yargılanacak olan eski Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, mahkemeye çıkarılma kararına karşı başvurduğu son temyizi kaybetti. Sarkozynin avukatı Fransanın en yüksek temyiz mahkemesine başvuracaklarını söyledi.
Eğer Sarkozy mahkemede yargılanırsa, 1995ten 2007ye kadar Cumhurbaşkanlığı görevinde bulunan Jacques Chiractan sonra yargılanan ikinci cumhurbaşkanı olacak.
Sözde Bygmalion kampanya finansmanı meselesi, Sarkozynin o zamanlar UMP olarak bilinen partisinin 2012 başkanlık seçim kampanyasının gerçek maliyetini gizlemek için dost bir halkla ilişkiler firmasıyla bağlantı kurduğuna dair suçlamalara odaklandı.
Fransa, kampanya harcamaları konusunda sınırlamalar getiriyor. Savcılar, UMPnin izin verilen miktarın neredeyse iki katına çıkmasına izin vermek için Bygmalionun kampanyadan ziyade Sarkozynin partisini faturalandırdığını iddia ediyor.
Sarkozy, 2012 seçimlerinde Sosyalist Francois Hollande tarafından yenilgiye uğratılmıştı. Sarkozy o zamandan beri yolsuzluk, dolandırıcılık, kayırmacılık ve kampanya-finansman düzensizlikleri iddialarıyla ilgili bir dizi soruşturma ile karşı karşıya kaldı.
Fransız hukukuna göre, şüphelinin yargılanmadığı sürece herhangi bir suçla resmi olarak suçlanması söz konusu değil.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık