Samsun Barosu Genel Kurulunda Gerginlik

Samsun Barosu Olağan Genel Kurulunda yeterli çoğunluk sağlanamayınca avukatlar arasında gerginlik yaşandı.

Samsun Barosu Genel Kurulunda Gerginlik
  • 06 Ekim 2018, Cumartesi 15:09
Samsun Barosu Olağan Genel Kurulunda yeterli çoğunluk sağlanamayınca avukatlar arasında gerginlik yaşandı.
Samsun Barosu 2018 Yılı Olağan Genel Kurulunun bugün saat 10.00da Samsun Adliyesi Konferans Salonunda yapılacağı duyuruldu. Samsun Barosunun mevcut Başkanı Av. Kerami Gürbüz ve Av. Yaşar Öztürkün aday olduğu genel kurulun yapılabilmesi ve yeterli çoğunluğun sağlanabilmesi için 535 imza olması gerekiyordu. Ancak 528 imza toplanabildi. 7 imza eksik olunca genel kurul toplantısı 13 Ekim Cumartesi saat 10.00a ertelendi.
Bazı kişilerin yeterli çoğunluk sağlanmadan imza atmadıkları gerekçesiyle iki grup arasında gerginlik yaşandı. Gerginliğin ardından masanın üzerine çıkarak meslektaşlarına seslenen Samsun Barosu Başkanı Av. Kerami Gürbüz, yaşanan olayların Samsun Barosuna yakışmadığını söyledi.

Gürbüz: Ertelenme ümidiyle son dakikaya kadar beklediler
Genel kurulun ertelenmesiyle ilgili açıklamalarda bulunan Samsun Barosu Başkanı Av. Kerami Gürbüz, Genel kurul saatini 10.00 olarak belirlemiştik. Diğer adayla da görüşerek çoğunluğun sağlanmasıyla ilgili bir müddet beklemeyi uygun gördük. Biz de bir müddet bekledik. 6-7 arkadaş gelmediği aşamada, maalesef bazı arkadaşlar tutanak tutulmasını ve bir hafta ertelenmesini istediler. Bunu da şık olmayan, yakışıksız bir üslupla dile getirdiler. Çoğunluğun sağlanması için sadece 7 eksik varken genel kurulu bir sonraki haftaya ertelemek durumunda kaldık. Burada usul şudur: Saat 10.00da başlanacaktır deyip saat 09.55te başlamış olsak bu yasaya aykırı bir tutumdur. Genel kurula katılacak olan arkadaşların gelişleri devam ettiği süreç içerisinde makul bir süre beklenebilir. Geçmiş genel kurullarımızda saat 11.30-12.30 gibi başladığı vakidir. Ama bugün maalesef arkadaşlarımızdan bu anlayışı göremedik. Bir genel kurul için bir hafta öncesi veya sonrasının çok fark edeceği kanaatinde değiliz. Sadece bir hafta daha belirsizliğe neden olunmuştur. Bir hafta sonra genel kurulumuz olacaktır. 535 imza olması gerekiyordu. Ancak 528 imzada kaldı. Muhtemelen o arkadaşlarımız da gelecekti ama usul, üslup, tavır ve tarz hoş olmayınca; çok daha farklı değerlendirmelere ve baro içerisinde birlik ve beraberliğin olumsuz etkileneceğine sebebiyet vereceğini de göz önünde bulundurarak yasa gereği genel kurulu bir sonraki haftaya ertelemeyi uygun gördük. Ertelenme ümidiyle son dakikaya kadar beklediler. Bazıları özellikle imza atmayı tercih etmediler. Tutanak tutulması için konuşma yapan beyefendi ben imzalamıyorum diye bekledi. Sayıları ne kadardır bilmiyorum ama bu şekilde davranan meslektaşlarımız oldu dedi.

Öztürk: Bilerek engellenmiş olsaydı buraya hiç gelmezdik
Yasalara uygun davranıldığını belirten diğer aday Av. Yaşar Öztürk, Yasanın emredici kuralı gereğince ekseriyet sağlanamadığı için genel kurul gelecek hafta yapılacak. Yasanın kuralına uygun bir şekilde ertelendi. Arkadaşlarımız teamül nedeni ile bekleyelim dediler. Beklenildi. 10.00dan itibaren beklenildi ama çoğunluk sağlanamadı. Bilerek engellenmedi. Bilerek engellenmiş olsaydı buraya hiç gelmezdik. O kimi kastetti onu bilemiyorum. Konuşan arkadaşımızı belki söyledi. O arkadaşımız da geldim bekledim, ekseriyet yok, o zaman tutanak tutulsun, ertelensin dedi. Kerami Beyin söylediğine göre o da imzalamamış. Ben ekseriyet sağlanınca imzalayacağım dedi. Tek kişinin engellemesi mümkün değil diye konuştu.
Samsun Barosu Olağan Genel Kurulu 13 Ekim Cumartesi saat 10.00da aynı yerde yapılacak.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık