Romanyalı Hırsızlar Polisten Kaçamadı

Nevşehirin Ürgüp ilçesinde bir antikacıdan hırsızlık yapan yabancı uyruklu 5 kişi polis ekiplerince yakalandı. Şahıslardan Romanya uyruklu 3ü tutuklandı.

Romanyalı Hırsızlar Polisten Kaçamadı
  • 06 Ekim 2018, Cumartesi 16:05
Nevşehirin Ürgüp ilçesinde bir antikacıdan hırsızlık yapan yabancı uyruklu 5 kişi polis ekiplerince yakalandı. Şahıslardan Romanya uyruklu 3ü tutuklandı.
Edinilen bilgiye göre, Romanya ve Bulgaristandan Türkiyeye gelen 5 kişi Ürgüpte tırnakçılık yöntemi ile hırsızlık yaparken kameralara yakalandı. Olay 4 Ekim günü Nevşehirin Ürgüp ilçesinde meydana geldi. Kayseri Caddesinde faaliyet gösteren bir antikacı dükkanına müşteri olarak gelen hırsızlar burada tırnakçılık yöntemi ile yüklü miktardaki takıları çalarak kayıplara karıştı.
Şahısların aceleci tavırlarından şüphelenen iş yeri sahibi güvenlik kameralarını izleyince şahısların hırsızlık yaptıklarını fark ederek durumu Ürgüp İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerine bildirdi. Ürgüp polisinin yaptığı çalışmada, iş yerinden hırsızlık olayına karışan şüphelilerin Aksaray iline kaçtıkları belirlendi. Aksarayda adresleri tespit edilen 5 şüpheli düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. Şahısların kullandığı araç ve üzerlerinde yapılan aramada çalınan çeşitli malzemeler ele geçirildi.
Emniyette işlemleri devam eden A.V, A.P, G.O, Z.L., M.U isimli şüphelilerin 3 Ekim Çarşamba günü Boluda bir kuyumcuda meydana gelen hırsızlık olayına karıştıkları tespit edildi. Şüpheliler emniyetteki işlemlerinin ardından Ürgüp Adliyesine sevk edildi. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden ikisi savcılık sorgularının ardından serbest bırakılırken mahkemeye sevk edilen Romanya uyruklu şüphelilerden Vadar Ghimes Agafitei, Zınca Lapar ve Amer Preda tutuklanarak Nevşehir E Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi.
Ürgüpte antikacılık yaparken hırsızların hedefi olan işletme sahibi Ali Rıza Kürkçüde Yabancı insanlar geldiler mallara bakarken biraz acele ediyorlardı. Ben o ara şüphelendim biraz ama en sonunda bir iki mal ayırdılar ve ödemek istediler. 500 euro verdiler, 500 euroyu görünce ben şüphelendim ve üzerine verecek param yok diye kabul etmedim. Daha sonra tamam alırız dediler ben hareketlerinden şüphelendiğim için kameraları izledim kamerayı izleyince anladım ki herifler leblebi gibi toplayıp ceplerine atmışlar. Sağ olsun emniyetimiz devriye girdi çok hızlı bir şekilde çözdüler olayı diye konuştu.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık