Poşet Dolusu Altını Lavabo İhtiyacı Kurtardı

Adıyamanda dolandırıcıların kumpasına düşen ve kendi elleriyle dolandırıcılara bir poşet altını teslim etmek için yola çıkan kuyumcunun poşet dolusu altınını tuvalet ihtiyacı kurtardı.

Poşet Dolusu Altını Lavabo İhtiyacı Kurtardı
  • 10 Ağustos 2018, Cuma 12:37
Adıyamanda dolandırıcıların kumpasına düşen ve kendi elleriyle dolandırıcılara bir poşet altını teslim etmek için yola çıkan kuyumcunun poşet dolusu altınını tuvalet ihtiyacı kurtardı.
Adıyamanda Ulu Cami karşında kuyumculuk yapan Yunus Ulumu telefonla arayarak kendisini polis olarak tanıtan dolandırıcılar Ulumu tuzağa düşürdü. Babası Şerif Ulum ve kardeşi Ali Ulumu telefonla Emniyet Müdürlüğüne yönlendirerek Yunus Ulumu iş yerinde tek başına bırakan dolandırıcılar, kullandıkları özel bir program ile sanki babasının telefonundan arıyormuş gibi şahsın altınlarını ele geçirmeye çalıştı. Telefonla verilen talimatları yerine getiren Yunus Ulum, 110 bin liralık yarım kilo altını poşete koyarak dolandırıcıların belirttiği adrese doğru yola çıktı. Adıyamandan Şanlıurfa istikametine giderken tuvaleti gelen ve telefonu kapatarak lavaboya giren Ulum, polis ve ailesinin telefonuna attığı mesajlar ile dolandırılmaktan son anda kurtuldu. Yunus Ulumun tuvalet ihtiyacı kendisini dolandırılmaktan son anda kurtardı.
Yunus Ulumun dolandırıcılarla telefonla görüşmesi, altınları poşete koyarak dolandırıcıların belirttiği yere doğru gitmesi ise güvenlik kameralarına yansıdı.
İstanbulda altın firmasından kendisi adına sahte parayla alışveriş yapıldığı söylenerek altınlarla birlikte savcılığa gelmesi istenen Yunus Ulum başından geçenleri şöyle anlattı:
“Beni arayarak direk savcılığa gelmemi istediler. Yanımda bir miktar altınla gelmemi istediler. 500 gram, 600 gram civarında altınla gelmemi istediler. Patentlerine bakılacak ayrı ayrı diye. Ben de bir anda kardeşimle babam savcılıkta olduğu için bir sıkıntı olmayacağını düşünerek savcılığa gitmeye yol aldım. Savcılığa 100-200 metre kala bana Bozovayı bilip bilmediği sordu. Ben de bildiğimi söyledim. ‘Suçlular orada yakalanmış, babanla kardeşin şu an Bozavaya gidiyor dedi. Beni de çağırdılar. Ben de bir araba bulum direk Bozavaya doğru yola çıktım. 30-35 kilometre sonra lavabo ihtiyacım geldi. Telefonum sürekli açıktı. Direk telefonu kapatıp, arabayı durdurup lavabo ihtiyacımı gördükten sonra telefonuma yüzlerce mesaj geldi. Dolandırıcılar gitme diye, ondan sonra dönüp jandarmaya sığındım. Böyle bir durumda babanız anneniz sizi aradığında hem konferans yaparak sizi görüştürüyorlar hem de babanızın, annenizin, kardeşinizin telefonunu klonlayarak sizleri arattırıp ‘babanız şuan ifade veriyor diyerek bizi kandırıyorlar. Böyle şeylere düşmeyin. Beni lavabo ihtiyacım kurtardı. Durduktan sonra telefonu kapatınca bana yüzlerce mesaj geldi. 510 gram civarında ve piyasa değeri şuan 105-110 bin TL civarında altın yanımdaydı.”

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık