Polis Aracını Çalmaya Çalışan Çeteye Film Gibi Operasyon

İstanbulda otoyol ve kavşaklarda Tıklamacılık yöntemiyle araçları çalan oto hırsızlık çetesi film gibi bir operasyonla çökertildi. Bu kez sert kayaya çarpan çete, polis aracını çalmaya çalışırken yakalandı. Polisin nefes kesen operasyonu saniye saniye kameralara yansıdı.

Polis Aracını Çalmaya Çalışan Çeteye Film Gibi Operasyon
  • 07 Eylül 2018, Cuma 14:37
İstanbulda otoyol ve kavşaklarda Tıklamacılık yöntemiyle araçları çalan oto hırsızlık çetesi film gibi bir operasyonla çökertildi. Bu kez sert kayaya çarpan çete, polis aracını çalmaya çalışırken yakalandı. Polisin nefes kesen operasyonu saniye saniye kameralara yansıdı.
Edinilen bilgilere göre Avcılar, Başakşehir, Büyükçekmece ve Esenyurt ilçelerinde yaklaşık 1 ayda 10 aracın çalındığı tespit edildi. Konuyla ilgili Oto Hırsızlığı Büro Amirliği ekipleri tarafından başlatılan çalışmalarda, hırsızların gözlerine kestirdikleri araca önce arakadan hafifçe çarptıkları ardından çarptıkları aracın şoförünü kavga ederek oyaladıkları öğrenildi. Çete üyelerinden bazıları kavga ederek vatandaşı oyalarken diğerlerinin arabayı çaldığı anlaşıldı. Tıklamacılık adı verilen bu yöntemi kullanan hırsızlık çetesini tespit eden polis ekipleri operasyon için düğmeye bastı.
Yapılan çalışmaların devamında çetenin özellikle otoyol ve kavşaklarda hırsızlık yaptığı belirlendi. Çetenin en son, Yavuz Sezgine ait olan 34 KF 7567 plakalı lüks aracı Tem Kuzey Yolu Başakşehir yolunda çaldığı anlaşıldı. Teknik çalışmalarını tamamlayan polis ekipleri çeteyi yakalamak için nefes kesen bir operasyon düzenledi.
Polis aracını çalmaya çalışırken yakalandılar
Esenyurt TEM Otoyolu Ankara istikametinde pusu kuran polis ekipleri çetenin gelmesi için beklemeye başladı. Bir süre sonra, yol kenarında bulunan aracın polis aracı olduğunu fark edemeyen çete, Yavuz Sezginden çaldıkları lüks araçla birlikte pusu noktasına geldi. Tıklamacılık yöntemini kullanarak polis aracını çalmaya çalışan oto hırsızlığı çetesi bu kez sert kayaya çarptı. Çete polisin film gibi operasyonuyla yakalandı.
Film gibi operasyon saniye saniye kamerada
Oto Hırsızlığı Büro Amirliği ekipleri tarafından hırsızlık çetesine düzenlenen film gibi operasyon saniye saniye kameraya yansıdı. Görüntülerde, çetenin polis aracına önce arakadan vurduğu daha sonra ise kavga çıkardığı görülüyor. Polis ekipleri tıklamacılık yöntemini kullanmaya çalışan çeteyi suç üstü yakalıyor.
5 çete üyesinden 4ü çocuk
Yakalanan 5 çete üyesinden 4ünün yaşlarının 18den küçük olduğu öğrenildi. Yaşları küçük olan Y.A.(15), S.Y.(17), C.E.(15) ve M.E.(15) isimli çete üyeleri Çocuk Şube Müdürlüğüne götürüldü. 18 yaşında olduğu öğrenilen O.Y. ise emniyette ifadesinin alınmasının ardından adliyeye sevk edildi.
Öte yandan Y.A. ve C.E.nin hırsızlık suçundan iki gün önce cezaevinden çıktıkları öğrenildi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık