Nijeryada Seller Binlerce İnsanı Evsiz Bıraktı

Nijeryada Nijer Nehrinden kaynaklanan seller binlerce insanı evsiz bıraktı.

Nijeryada Seller Binlerce İnsanı Evsiz Bıraktı
  • 17 Eylül 2018, Pazartesi 12:31
Nijeryada Nijer Nehrinden kaynaklanan seller binlerce insanı evsiz bıraktı.
Nijeryanın Asaba ve Delta eyaletlerinde Nijer Nehri kıyısında yaşayan binlerce kişi Nijer Nehrinin taşması nedeniyle evlerinden oldu. Nehir taşkınları birçok evi, iş yerlerini ve ibadet yerlerini sular altında bıraktı. Son iki haftada hayatını kaybedenlerin sayısı 141 olarak açıklandı.
Geçtiğimiz hafta Nijer Nehrinin Asabanın Infant Jesus bölgesini de kapsayan şiddetli yağış nedeniyle taşması, bölge sakinlerinin evlerini terk etmesine neden oldu.
Ulusal Acil Durum Yönetim Ajansı, Ocak ayından beri ülkede etkili olan yağmur fırtınaları nedeniyle 140tan fazla kişinin hayatını kaybettiğini, şiddetli rüzgarlar ve seller yüzünden 19 bin 369 kişinin evlerini terk etmek zorunda kaldığını ve 5 bin 732 konutun yıkıldığını ifade etti. Yetkililer 2012de 363 kişinin hayatını kaybettiği, 2,1 milyon kişinin evlerinden olduğu ve 36 eyaletten 30unda 7 milyon kişiyi etkileyen yağmur fırtınası ve sellerden sonra 6 yıl içinde meydana gelen en büyük felaket olduğunu bildirdi.

Nijerya Cumhurbaşkanı sosyal medyada tepki topladı
Nijeryada meydana gelen seller nedeniyle oluşan felaketin neredeyse Florence kasırgasıyla aynı derecede olduğu kaydedilirken, Nijerya medyası ve uluslararası medyanın felaketten bahsetmemesi de sosyal medyada tepki oluşmasına neden oldu.
Ülkede sel felaketinden etkilenen on binlerce kişi bulunurken Cumhurbaşkanı Muhammadu Buharinin selden bahsetmemesi ve ABD Başkanı Donald Trumpa Florence ile ilgili geçmiş olsun mesajı göndermesi eleştirilere konu oldu.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık