Meksikadaki Ölüm Treylerinin Fotoğrafları Paylaşıldı

Meksikada Bölge Başsavcılığı, skandala yol açan en az 300 cesedin bulunduğu treylerin fotoğrafını yayınladı.

Meksikadaki Ölüm Treylerinin Fotoğrafları Paylaşıldı
  • 20 Eylül 2018, Perşembe 14:28
Meksikada Bölge Başsavcılığı, skandala yol açan en az 300 cesedin bulunduğu treylerin fotoğrafını yayınladı.
Meksikada içerisinde 300den fazla cesedin bulunduğu terk edilmiş treylerle ilgili gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Bugünde cesetlerin bulunduğu Jalisco bölgesinin başsavcılığı sosyal medya hesabından treylerlerin içinden 3 farklı fotoğraf karesini paylaştı. Yayımlanan üç yeni fotoğrafta, Jaliscoda Adli Tıp Kurumuna sığmayan cesetleri içeren iki treyler görülüyor. Kutuların içinde düzinelerce siyah poşet yığılmış, istiflenmiş ve mühürlenmiş durumda. Fotoğraflardan birinde, cesetlerin bulunduğu siyah poşetlerin üstünde mavi kıyafetiyle yürüyüş yapan bir görevli de dikkat çekiyor.
Jalisco Başsavcısı Marisela Gmez Cobos, cesetlerin Jalisco Adli Tıp Kurumundan geldiğini doğruladı. Cobos, “Savcılık cesetleri yasal açıdan korumakla sorumlu. Ancak depolama açısında sığınak yapmak, kurumun sorumluluğunda değildir” ifadelerini kullandı.
Jalisco Valisi Jorge Aristteles Sandoval, 157 cesetle terk edilmiş treyler skandalı nedeniyle Jalisco Tıp Müdürü Luis Octavio Coteroyu görevden almıştı. Cotero yaptığı açıklamada, devlet savcılığının cesetlerin treyler içinde terk edilmiş olarak bırakılmasının sorumluğunu üzerine aldı. Cotero, cesetleri düzenli bir şekilde insanlık dışı bırakmaması gerektiğini itiraf etti.
Meksikada dün ülkenin başkentine bağlı bir başsavcılığa ait kiralık konteynerde 157 ceset bulunmuştu. Bugün de Jalisco Adli Bilimler Enstitüsünün (IJCF) görevden alınan ve aleyhine dava açılan uzman yetkili Luis Octavio Cotero, ülkenin batısında da yüzden fazla cesetle terk edilmiş bir başka soğutmalı treylerin olduğunu, soğutmalı treylere koydukları cesetlerin toplam sayısının 300 olduğunu açıklamıştı.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık