Meksikada Kasırga Nedeniyle 40 Bin Kişi Tahliye Edildi

Meksikada batı sahillerini vuran Willa Kasırgası nedeniyle 40 bin kişi tahliye edildi.

Meksikada Kasırga Nedeniyle 40 Bin Kişi Tahliye Edildi
  • 24 Ekim 2018, Çarşamba 12:52
Meksikada batı sahillerini vuran Willa Kasırgası nedeniyle 40 bin kişi tahliye edildi.
Meksika hükümeti, Pasifikte kıyısı bulunan 5 eyalette 200 bin kişinin Willa Kasırgası nedeniyle tehdit altında olduğunu açıkladı. Meksika Ulusal Meteoroloji Ajansı tarafından yapılan açıklamada, Sinaloanın güney bölgesini ve Nayaritin kuzeyini saatte 195 kilometre kuvvetle vuran kasırganın şiddetini kategori 3e düşürdüğü belirtildi.
Sivil Koruma Ulusal Koordinatörü Luis Felipe Puente, Jalisco, Michoacan ve Colima eyaletlerinde kasırgadan 200 bin kişinin etkilendiğini açıkladı. Yetkililer, 40 bin kişinin tahliye edildiğini ve barınaklara yerleştirildiğini açıkladı. Kasırga nedeniyle ülkedeki ticari ve turistik faaliyetlerin askıya alındığı ve Mazatlan Havaalanındaki uçuşların iptal edildiği belirtildi.
Son yıllarda Meksikanın batı kıyısına ulaşan en güçlü kasırgalardan biri olan Willanın iç bölgelere hareket ederken şiddetini azaltması bekleniyor. Yetkililer risk altındaki bölgelere 15 bin 115 asker ile 11 bin 493 doktor sevk etti.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık