Malezyanın Eski Başbakanı Rezak Güveni Kötüye Kullanmaktan Suçlu Bulundu

Malezyanın eski Başbakanı Necip Rezak ve eski Hazine Bakanı Irwan Serigar Abdullah yolsuzluk soruşturması kapsamında güveni kötüye kullanmaktan suçlu bulundu.

Malezyanın Eski Başbakanı Rezak Güveni Kötüye Kullanmaktan Suçlu Bulundu
  • 25 Ekim 2018, Perşembe 13:07
Malezyanın eski Başbakanı Necip Rezak ve eski Hazine Bakanı Irwan Serigar Abdullah yolsuzluk soruşturması kapsamında güveni kötüye kullanmaktan suçlu bulundu.
Mahkeme, Malezyanın eski Başbakanı Necip Rezak ve Hazine Bakanı Irwan Serigar Abdullahın, 1MDB adlı kamuya ait yatırım fonundaki 1,6 milyar dolarlık hükümet fonlarını kötüye kullanmak da dahil güveni kötüye kullanmaktan suçlu olduğuna hükmetti. Haklarındaki suçlamaları reddeden Rezak ve Abdullah, yaklaşık 250şer bin dolar kefaletle serbest bırakıldı. Söz konusu davada 6 suçla itham edilen Rezak ve Abdullahın her suçtan 20şer yıl hapis cezası alabileceği belirtildi.
Eski Başbakan Rezakın 9 Mayısta yapılan genel seçimleri kaybetmesinden bu yana yöneltilen suçlamaların sayısı 36ya ulaştı. Rezak, Malezya Yolsuzlukla Mücadele Komisyonunun (MACC) Putrajayadaki merkez binasında yaklaşık 5 saat sorgulanmıştı. Rezakın 1MDB ile Birleşik Arap Emirlikleri hükümetinin kurduğu International Petroleum Co (IPIC) şirketi arasındaki ticarete ilişkin ifadesinin alındığı belirtilmişti. Rezakın eşi Rosmah Mansorun 1MDB soruşturması kapsamında Cuma günü ifadesinin alınacağı bildirilmişti.

1MDB yolsuzluk soruşturması
Malezya Kalkınma Fonu (1MDB) soruşturması kapsamında, eski Başbakan Necip Rezakın fona bağlı aracı kurum, banka ve kuruluşlar aracılığıyla kişisel banka hesaplarına 681 milyon dolar transfer ettiği ileri sürülmüştü. Başsavcılık, Necip Rezakın şahsi beş hesabındaki 681 milyon doların Suudi Kraliyet ailesinin kişisel bağışı olduğunu açıklamış, Suudi hükümetinin bunu doğrulamasıyla Necip Rezak yolsuzluk iddialarından aklanmıştı.
Necip Rezak Mayıs ayında yapılan genel seçimleri kaybettikten sonra hakkındaki soruşturma tekrar başlatılmıştı.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık