Kosova Cumhurbaşkanı Başkent Priştinede Protesto Edildi

Kosova ile Sırbistan arasındaki sınırları yeniden düzenlemek isteyen Kosova Cumhurbaşkanı Hashim Thaçi başkent Priştinede protesto edildi.

Kosova Cumhurbaşkanı Başkent Priştinede Protesto Edildi
  • 29 Eylül 2018, Cumartesi 20:32
Kosova ile Sırbistan arasındaki sınırları yeniden düzenlemek isteyen Kosova Cumhurbaşkanı Hashim Thaçi başkent Priştinede protesto edildi.
Kosova ile Sırbistan sınırlarını yeniden düzenlenmesi fikrini savunan Kosova Cumhurbaşkanı Hashim Thaçi başkent Priştinede protesto edildi. Muhalefet partisi Vetvendosje Hareketi tarafından düzenlenen protestoya binlerce kişi katıldı. Kosovayı tanıyan ülkelerin bayraklarının dalgalandırıldığı protesto gösterisi kapsamında başkentin trafiğe kapalı ana caddesinden başlayarak Başbakanlık binası önündeki meydana kadar bir yürüyüş gerçekleştirildi. Protestocuların Kosova bayrağı taşımadığı gözlemlendi.
Kosovanın dört bir yanından gelen göstericiler, Kosova ile Sırbistan arasındaki nihai diyalog kapsamında Cumhurbaşkanı Thaçini, iki ülke arasında sınırların yeniden düzenlenmesi fikrine sert bir şekilde karşı çıktı. Cumhurbaşkanı Thaçiye ve Kosovanın bölünmesine karşı sloganların atıldığı gösteride, hükümettin istifa etmesi talep edildi. Protesto gösterisinde yapılan konuşmalarda Hashim Thaçi ile Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vuçiç fikirlerinin yeni savaşların kapısını açabileceği ve bunun sadece vatandaşların direnişiyle durdurulabileceği vurgulandı.
Vetvendosje Hareketi lideri Albin Kurti yaptığı konuşmada, bu protesto gösterisinin, sınırların değişemeyeceği konusunda Thaçi ile Vuçiçe yanıt olduğunu kaydetti. Gösterinin Thaçiye karşı ancak Kosovanın korunması için düzenlendiğini hatırlatan Kurti, “Devletimizin varlığı soru işaretine gelmiştir. Kosova bölünemez. Sırbistana borcumuz yok. Yeni acılar ve yeni tavizleri kabul etmiyoruz” ifadelerini kullandı. Kurti, Kosova ile Sırbistan Cumhurbaşkanlarının pazarlıklarını sert bir şekilde eleştirerek bunun durdurulmaması halinde yeni protesto gösterileri düzenleyeceklerinin altını çizdi.
Yaklaşık üç saat süren protesto gösterisi olaysız sona erdi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık