Kızılırmakta Balık Ölümleri Korkuttu

Türkiyenin en uzun nehri olan Kızılırmakın Sivas merkezden geçen bazı bölümlerinde görülen balık ölümleri paniğe neden oldu.

Kızılırmakta Balık Ölümleri Korkuttu
  • 12 Eylül 2018, Çarşamba 9:56
Türkiyenin en uzun nehri olan Kızılırmakın Sivas merkezden geçen bazı bölümlerinde görülen balık ölümleri paniğe neden oldu.
Sivasın İmranlı ilçesindeki Kızıldağdan doğan ve Karadenize dökülen Kızılırmakta yaşanan balık ölümleri tedirginliğe neden oluyor. Kızılırmakın Karşıyaka Mahallesinde geçen kısmında binlerce balığın ölü olduğu gözlemlenirken bir çoğunun da akıntıyla sürüklendiği gözlendi. Yeterli yağışın olmaması nedeniyle ırmağın bir bölümünde su seviyesinin azaldığı görüldü. Azalan su seviyesi dolayısıyla balıkların oksijensiz kalarak ölmüş olabileceği tahmin ediliyor. Bu yıl Kızılırmakın çeşitli bölgelerinde balık ölümleri meydana gelmişti. Yapılan incelemede herhangi bir zehirlenmeye de rastlanılmamıştı.
Karşıyaka Mahallesinde yaşayan Fikret Kara (73), Bu sene pek yağmur yağmadı. Su tazyikten düştü. Su azalınca havalarda çok sıcak gitti suyun oksijeni azaldı. Irmağın kenarları bembeyaz oldu. Fakat ölen balıklara dikkat ettim. Irmağın yerli balıkları oksijene dayanamıyorlar. 7 tür balık var bu ırmakta kefaller, yayınlar fazla ölmüyor. Oksijene dayanıklı oluyorlar. Diğer balıklar her sene böyle suyun oksijeni düştükçe ölüyor dedi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık