Kendilerini Polis Olarak Tanıtıp 59 Bin Lira Dolandıran Şüpheliler Tutuklandı

Antalyanın Alanya ilçesinde kendilerini polis olarak tanıtıp aradıkları kişiyi 59 bin TL dolandıran ve gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilen 2 şüpheli daha tutuklandı.

Kendilerini Polis Olarak Tanıtıp 59 Bin Lira Dolandıran Şüpheliler Tutuklandı
  • 28 Eylül 2018, Cuma 17:27
Antalyanın Alanya ilçesinde kendilerini polis olarak tanıtıp aradıkları kişiyi 59 bin TL dolandıran ve gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilen 2 şüpheli daha tutuklandı.
Telefon dolandırıcıları geçtiğimiz pazartesi günü Alanyanın Uğrak Mahallesinde yaşayan A.K.yi arayıp, kendilerini polis olarak tanıttıktan sonra kimlik bilgileriniz ve banka hesaplarınız terör örgütünün eline geçmiş, sizi kurtarmamız lazım dedi. A.K.den evinde bulunan 59 bin TLyi inceleme bahanesiyle isteyen dolandırıcılar sivil ekiplere teslim edilmesini söyleyip Uğrak Mahallesindeki bir mezarlıkta buluşma noktası ayarladı. Buraya gelen A.K. elindeki 59 bin TLyi dolandırıcılara teslim etti. Parayı incelendikten sonra yarın 08.00de teslim edeceğini söyleyen dolandırıcılar, kayıplara karıştı. A.K. sözleştikleri saatte gelmesi üzerine dolandırıldığını anlayıp jandarmaya şikayette bulundu.
Şikayet üzerine harekete geçen Alanya İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler, yaptıkları teknik ve fiziki takibin ardından dolandırıcılık şüphelilerinin Halil İbrahim D, Hasan Y. ve kardeşi Abdulkadir Y. olduğunu belirlendi. Tespit üzerine harekete geçen ekipler, Halil İbrahim D.yi Konaklı Mahallesindeki adresinde 45 bin 200 TL parayla yakalayıp gözaltına aldı. Karakoldaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Halil İbrahim D. Alanya Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Soruşturmayı derinleştiren ve Halil İbrahim D.nin ifadesinden yola çıkan jandarma dün akşam saatlerinde Konaklı Mahallesindeki adreste diğer 2 şüpheliyi gözaltına aldı. Şüphelilerin üzerinde yapılan üst aramasında ise 5 bin lira para ele geçirildi. Ele geçen toplam 50 bin 200 TL A.K.ye teslim edilirken kalan paranın ise şüpheliler tarafından harcandığı belirtildi. Karakoldaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Hasan Y. ve kardeşi Abdulkadir Y. de Alanya Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanarak cezaevine gönderildi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık