Kayıp Evrimin Anne Ve Babasının Tutukluğuna İtiraz Reddedildi

Tokatın Turhal ilçesinde 3.5 yaşındaki Evrim Atışın kaybolmasına ilişkin yürütülen soruşturmada çelişkili ifadeler verdikleri gerekçesi ile tutuklanan anne ve babanın tutukluk kararına itiraz reddedildi.

Kayıp Evrimin Anne Ve Babasının Tutukluğuna İtiraz Reddedildi
  • 25 Ekim 2018, Perşembe 13:06
Tokatın Turhal ilçesinde 3.5 yaşındaki Evrim Atışın kaybolmasına ilişkin yürütülen soruşturmada çelişkili ifadeler verdikleri gerekçesi ile tutuklanan anne ve babanın tutukluk kararına itiraz reddedildi.
Turhal ilçesine bağlı Yenisu köyünde hayvancılık yapan Burhan-Dilek Atış çiftinin 3.5 yaşındaki Evrimin yaylaya kurdukları çadırların olduğu bölgeden kaybolmasının üzerinden 108 gün geçmesine rağmen küçük kıza ait bir bulguya rastlanmadı. Gözaltına alındıktan sonra çelişkili ifadeler verdikleri gerekçesi ile tutuklanan anne ve babanın tutukluluğuna avukatı itiraz etti. Zile Ağır Ceza Mahkemesine yapılan itirazı değerlendiren mahkeme, itirazı reddederek Atış çiftinin tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. 23 Temmuzda tutuklanan anne ve baba yasa gereği 30 günlük süreler itibarıyla tutukluluk hâlinin devamının gerekip gerekmeyeceği hususunda, Cumhuriyet savcısının istemi üzerine sulh ceza hâkimi tarafından 100 üncü madde hükümleri göz önünde bulundurularak şüpheli veya müdafii dinlenilmek suretiyle karar veriyor.
Evrim 108 gündür aranıyor
Turhal ilçesine bağlı Yenisu köyünde hayvancılık yapan Burhan-Dilek Atış çiftinin 3.5 yaşındaki Evrimin yaylaya kurdukları çadırların olduğu bölgede 10 Temmuz 2018 tarihinde kayboldu. Ailenin ihbarı üzerine jandarma ekiplerinin yanı sıra AFAD, JAK, UMKE ekiplerinin arama çalışmalarından bir bulguya ulaşılamazken, derinlemesine yapılan araştırmalar da sonuç vermedi. Günlerce yapılan arama çalışmalarında bir bulguya rastlanmazken çelişkili ifadeler veren baba Burhan Atış ile anne Dilek Atış tutuklandı. 23 Temmuzda tutuklanan baba Atış, kızının traktörden düşüp öldüğünü, babasının mezarına gömdüğünü söylemişti. Mezar açılarak yapılan çalışmalarda ise bir sonuca ulaşılamamıştı. Anne Atış ise verdiği ifade konusunda yemin etmemesi ve çelişkili ifadeler vermesi üzerine şüpheli bulunmuştu.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık