İstanbul Yerine Elazığda Bırakılan Afganlılar Ortada Kaldı

Van üzerinden geldikleri öğrenilen 50ye yakın Afganlı İstanbul yerine Elazığa bırakılınca ortada kaldı.

İstanbul Yerine Elazığda Bırakılan Afganlılar Ortada Kaldı
  • 11 Ağustos 2018, Cumartesi 18:53
Van üzerinden geldikleri öğrenilen 50ye yakın Afganlı İstanbul yerine Elazığa bırakılınca ortada kaldı.
Edinilen bilgiye göre, Afganistandan İstanbula gitmek isteyen 50ye yakın göçmen Van üzerinden minibüslerle sabahın erken saatlerinde Elazığa bırakıldı. İstanbula gitmeleri için gerekli izinleri olmadığı öğrenilen Afganlıların ortada kaldığı ileri sürüldü. Yasal olarak 15 gün için de tekrar Afganistana dönmeleri gerektiği öğrenilen göçmenlerin dönmemeleri halimde göç idaresi tarafından sınır dışı edileceği bildirildi.
Şehirlerarası otogar esnaflarından Ercan Alan, “Bu yabancı vatandaşları buraya geceleri getirip indiriyorlar. Bu insanlar burada perişan oluyor. Devlet büyüklerine sesleniyorum mümkün mertebe bunlara yardım etsinler. Geceleri getirip Ankara, İstanbul diye burada indiriyorlar. 3 4 günde bir getirip burada indiriyorlar ve bırakıp kaçıyorlar. Benim bildiğime göre bunlar Vandan ve Doğubeyazıttan geliyorlar” dedi.
Afganları 3-4 günde bir buraya getirip bıraktıklarını ifade eden esnaflardan Mustafa Korkmaz ise “Otobüsler bunların paralarını alıp İstanbula gittik diye salıyorlar ve burada aç susuz bırakıyorlar. Bunlar burada perişanlar alıp götüren de yok. Bunların izin kağıdı olmadığı için de bir yere de gidemezler” diye konuştu.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık