Gsm Bayiindeki Cinayet Zanlısının Üç Defa Müebbet Hapsi İsteniyor

Bursada, bir GSM bayiinde Murat Yenikapı (43) ile Abdullah Yenikapıyı (53) silahla öldürdüğü, bir kişiyi ise yaraladığı iddiasıyla tutuklanan Nedim Vural Bayarın (40) üç defa müebbet hapsi talep ediliyor.

Gsm Bayiindeki Cinayet Zanlısının Üç Defa Müebbet Hapsi İsteniyor
  • 08 Ekim 2018, Pazartesi 11:28
Bursada, bir GSM bayiinde Murat Yenikapı (43) ile Abdullah Yenikapıyı (53) silahla öldürdüğü, bir kişiyi ise yaraladığı iddiasıyla tutuklanan Nedim Vural Bayarın (40) üç defa müebbet hapsi talep ediliyor.
Olay Bursanın merkez Osmangazi ilçesinde meydana geldi. Eski ortaklar arasında çıkan kavgada Nedim Vural Bayar, Murat Yenikapıyı tabancayla vurarak öldürdü, Baba Abdullah ve oğlu Abdurrahman Yenikapıyı da (22) yaraladı. Yaralılar ambulanslarla Muradiye Devlet Hastanesi ile yakında bulunan bir özel hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Olay sonrası kaçan şüpheli, polis tarafından silahıyla birlikte yakalandı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Abdullah Yenikapı ise 10 gün sonra kaybetti.
Olaydan sonra tutuklanan Vural Bayar hakkındaki soruşturma tamamlandı. Cumhuriyet savcılığınca çifte müebbet talebiyle hakkında iddianame hazırlanan Bayar önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.
Bursa Cumhuriyet Savcısı Hakan Kaçtının hazırladığı iddianame Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesinde kabul edildi. İddanamede tutuklu sanık Nedim Vural Bayarın çifte cinayeti aanlattığı ifaresine yer verildi. İfadede Bayar, Murat Yenikapı ile 500 bin lira karşılığında anlaştım. Boşandığı eşinin adına olan işyerini başka firmalara borcu olduğundan dolayı Murat Yenikapıya 300 bin lirayı elden verdim. İşyerini, bir GMS şirketi adına açtım. Murat Yenikapıya 200 bin lira borcum kalmasına rağmen kendisi ve ağabeyi Abdullah Yenikapı, işyerinin GSM şirketi faaliyeti olması sebebiyle fiyatının arttığını bahane ederek, benim borcumun 400 bin lira olduğunu söyledi. Kabul etmediğimi söyleyince beni yanlarına çağrıyıp tehdit etti, arada torpido gözünü açıp beze sarılı tabancayı gösterdiler dedi.
Olay günü Murat Yenikapı ve ağabeyi Abdullah Yenikapı işyerine geldiğini, yanında çalışan Abdullahın oğlu Abdurrahman Yenikapı ile birlikte ofisin altına indiklerini belirten Bayar, Abbullah, merdivenden aşağıya inerken Ulan sen bizim kim olduğumuzu biliyor musun diyerek elini beline doğru atınca, daha önce kendilerinde silah gördüğümden dolayı belimdeki tabancayı çıkarıp ateş ettim. Muratta daha önce silah görmüştüm. Pişmanım dedi.
Olayda babası ile amcasını kaybeden ve kendisi yaralı kurtulan Abdurrahman Yenikapı ise, Babam ve amcamla sanığın arasında alacak-verecek mevzusu yoktu. Ben dükkanda çalışıyordum. Olay günü Nedim bey, beni ofisine çağırdı ve anahtarı istedi. Ben de neden istediğini sorduğumda, Teminatı alamadım, dükkanı kapatıyorum dedi. Babam ile amcamı cep telefonuyla arayıp durumu anlattım. Daha sonra amcam ve babam geldi. Bizi ofise indirdi. Burada belinden silahı çıkarıp bize ateş etti. Şikayetçiyim dedi.
Tutuklu sanık Nedin Vural Bayar hakkında iki kişiyi öldürmek ve bir kişiyi yaralamak suçundan üç defa müebbet hapis talep ediliyor. Bursa 1 Ağır Ceza Mahkemesinde açılan davanın duruşması önümüdeki ay yapılacak.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık