Gazzeden İsraile 180Den Fazla Roket Atıldı

Filistinin Gazze şehrinden İsraile 180den fazla roket atıldı, 11 İsrailli yaralandı.

Gazzeden İsraile 180Den Fazla Roket Atıldı
  • 09 Ağustos 2018, Perşembe 14:28
Filistinin Gazze şehrinden İsraile 180den fazla roket atıldı, 11 İsrailli yaralandı.
İsrail Ordusu, Çarşamba gecesinden beri Gazzeden düzenlenen saldırılara yönelik dün gece Gazzeye düzenlediği hava saldırısında 150 hedefi vurduğunu açıkladı. Ordu, Gazzeden İsraile 180den fazla roket atıldığını, bunlardan 30 tanesinin Iron Dome füze sistemi tarafından engellendiğini belirtti.
İsrail Ordusu, Çarşamba gecesi Gazzeden fırlatılan 6 roketin İsrailin güneyindeki Sderot kasabasına düşmesinden sonra karşılık vermeye başladı. Gazzeden yapılan saldırıda 11 İsrailli yaralandı. 9 Shedot sakini hastaneye götürüldü. Yaralananlardan bir kadının durumu ciddiyetini korurken, 13 kasaba sakininin travma tedavisi gördüğü belirtildi.
Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrailin Gazze Şeridine düzenlediği hava saldırısında biri hamile 23 ve 30 yaşlarında iki kadın ve 1,5 yaşında bir kız çocuğunun hayatını kaybettiğini bildirdi.
Üst düzey bir İsrail komutanı bugün yaptığı açıklamada, ordunun Gazze Şeridinde bir operasyon başlatmaya yaklaştığını, savaş devam ettiği sırada sınır yakınlarındaki toplulukların tahliye edilmesine karar vermediklerini söyledi. Komutan, Gazzede operasyona son vermedik dedi.
Başbakan Benjamin Netanyahu, yerel saatle 12.00de Savunma Bakanı ve üst düzey askeri personelden oluşan bir heyetle Tel Avivde Gazze ile ilgili güvenlik toplantısı düzenledikten sonra, saat 16.00da kabineyle güvenlik toplantısına katılacak.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık