Eski Cumhurbaşkanının Hapis Cezasına 8 Yıl Daha Eklendi

Güney Kore Anayasa Mahkemesi eski Cumhurbaşkanı Park Geun-hyenin cezasını 8 yıl daha uzattı.

Eski Cumhurbaşkanının Hapis Cezasına 8 Yıl Daha Eklendi
  • 20 Temmuz 2018, Cuma 10:41
Güney Kore Anayasa Mahkemesi eski Cumhurbaşkanı Park Geun-hyenin cezasını 8 yıl daha uzattı.
Güney Korenin eski Cumhurbaşkanı Park Geun-hye iktidarı ve görevi kötüye kullanmaktan suçlu bulunmuş, geçtiğimiz Nisan ayında 24 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Bugün Anayasa Mahkemesi, eski Cumhurbaşkanını, devlet fonlarında kayba neden olma ve 2016 milletvekili seçimlerine müdahale etmeden suçlu bularak cezasına 8 yıl daha ekledi.
Geçtiğimiz yıl, eski Cumhurbaşkanının siyasi liderler ve büyük holdinglerle kurduğu yolsuzluk ağı ortaya çıkmış, ilk defa bir Cumhurbaşkanı görevinden alınmıştı. Seul Belge Mahkemesi, Park Geun-hyenin ülke fonlarını 26 milyon dolardan fazla kayba uğrattığını ortaya çıkarmıştı. Park Geun-hye, Nisan ayındaki davada teknoloji devi Samsungdan 27 milyar dolar rüşvet almakla suçlanmıştı.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık