Endonezyada Aynı Gün İçinde İkinci Deprem

Endonezya 7.5 büyüklüğünde depremle aynı gün içerisinde ikinci kez sallandı.

Endonezyada Aynı Gün İçinde İkinci Deprem
  • 28 Eylül 2018, Cuma 14:32
Endonezya 7.5 büyüklüğünde depremle aynı gün içerisinde ikinci kez sallandı.
ABD Jeoloji Araştırmaları Kurumu (USGS) Endonezyanın Sulawesi adasında yerel saatle 17.00 sularında meydana gelen depremin şiddetini 7.5 olarak belirledi. Endonezya açıklarında meydana gelen ve ilk olarak 7.7 büyüklüğünde olduğu belirtilen depremin şiddeti 7.5 olarak güncellendi. İnsanlara güvenli alanlarda kalmaları, hasarlı binalardan uzak durmaları çağrısı yapıldı. Yetkililer ölü sayısının artabileceğinden endişe ettiklerini açıkladı. Endonezyanın meteoroloji ajansı depremin ardından tsunami uyarısı verdi.
Endonezyada bugün yaşanan ilk deprem ise yerel saatle 07.00 sularında ve 6.1 şiddetinde meydana gelmiş, depremin 18.1 kilometre derinlikte olduğu açıklanmıştı. Depremde 1 kişinin hayatını kaybettiği, 10 kişinin yaralandığı açıklandı.
Öte yandan, Pasifik Ateş Çemberi deprem ve volkan kuşağında yer alan Endonezyada 2004 yılında meydana gelen, şiddeti 9.1-.9.3 arasında ölçülen ve yıkıcı etkisi büyük olan depremde 220 binden fazla kişi hayatını kaybetmişti.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık