Emette Tarih Bulundu

Kütahyanın Emet ilçesine bağlı Köprücek köyünde altyapı çalışmaları sırasında çıkan tarihi sütunlar jandarma ekiplerince koruma altına alındı.

Emette Tarih Bulundu
  • 25 Ekim 2018, Perşembe 17:14
Kütahyanın Emet ilçesine bağlı Köprücek köyünde altyapı çalışmaları sırasında çıkan tarihi sütunlar jandarma ekiplerince koruma altına alındı.
Edinilen bilgilere göre, Köprücek köyü ören mevkiinde devam eden altyapı ve kanalizason çalışmaları sırasında antik döneme ait olduğu sanılan 2 adet sütun bulundu. Köprücek köyü muhtarı Ahmet Eş sütunlar alt yapı çalışmasının olduğu bölgeden alıp kepçe ile köy meydanına getirdi. Daha sonra jandarma ekiplerine bilgi verdi. Köyde devam eden alt yapı çalışmaları durduruldu.
Olay yerine gelen jandarma ekipleri tutanak tutup ilgili birimlere bilgi verdi. Konuyla ilgili açıklama yapan Köprücek Muhtarı Ahmet Eş, ‘Köyümüzde alt yapı çalışmasından dolayı, operatör ile ören mevkiinde 1 buçuk metre derinlikte kazı yaptığımız sırada, kepçe taşa takıldı. Boru yatırmak için gerekli derinliğe ulaşmak isterken bu taşları bulduk. Taşları köy meydanına getirdik dedi.
Üzerinde çeşitli işaretlerin ve yazıların bulunduğu sütunların hangi döneme ait oldukları teknik ekiplerin incelemesi sonrasında belli olacak. Jandarma ekipleri, taşların çıktığı yer ve taşındığı köy meydanında gerekli tedbirleri aldılar.
Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.(YD-EFE)

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık