Çorumlu Şehit, Son Yolculuğuna Uğurlandı

Mardinde güvenlik güçleriyle bir grup PKKlı terörist arasında çıkan çatışmada şehit olan jandarma uzman onbaşı, memleketinde son yolculuğuna uğurlandı.

Çorumlu Şehit, Son Yolculuğuna Uğurlandı
  • 24 Ekim 2018, Çarşamba 14:01
Mardinde güvenlik güçleriyle bir grup PKKlı terörist arasında çıkan çatışmada şehit olan jandarma uzman onbaşı, memleketinde son yolculuğuna uğurlandı.
Mardinin Dargeçit ilçesinde operasyona çıkan güvenlik güçleriyle bir grup PKKlı terörist arasında çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı Muhammed Çoban, memleketi Çorumda son yolculuğuna uğurlandı. Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesinden alınan şehit Jandarma Uzman Onbaşı Muhammed Çobanının cenazesi helallik alınmasının ardından askeri törenin yapılacağı Akşemsettin Camiine getirildi.
Camide eşinin tabutuna sarılan Sanem Çoban, kimseden ağlamamasını istedi. Şehidin fotoğrafını eline alarak asker selamı veren Çoban, Dik durun. O böyle isterdi. Dik duracağız düşmanları sevindirmeyeceğiz. Bak ben duruyorum dedi.
Eşinin tabutunun başından bir an olsun ayrılmayan ve gözyaşı döken acılı eşi askerler teselli etti. Şehidin ablası ise Vatan vatan sağ olsun, bayrak sağ olsun diye konuştu.
Cenaze töreni boyunca metanetini koruyan baba Dursun Çoban da askerlerin şehidin tabutunu omuzladığı sırada gözyaşlarına hakim olamadı.

Silah arkadaşları şehidin tabutuna sarılıp
Jandarma Uzman Onbaşı Muhammed Çoban için düzenlenen törene silah arkadaşları da katıldı. Türk bayrağına sarılı tabutuna ve cenaze aracına sarılan silah arkadaşları gözyaşlarına boğuldu. Bunun üzerine şehit eşi Eğmeyin boynunuzu dik durun ifadesini kullandı.
Cenazeye Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay, Çorum Valisi Necmettin Kılıç, Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktan, Çorum milletvekilleri Erol Kavuncu, Tufan Köse, Belediye Başkanı Zeki Gül, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, siyasi partilerin temsilcileri ve binlerce vatandaş katıldı.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık