Caner Erkin İle Asena Atalayın Oğlu Çınar İçin Görülen Velayet Davasında Kayyum Kararı

Beşiktaşlı futbolcu Caner Erkinin oğlu Çınar Erkinin velayetini almak için açtığı davada mahkeme, Çınar Erkini temsil için kayyum atanmasına karar verdi.

Caner Erkin İle Asena Atalayın Oğlu  Çınar İçin Görülen Velayet Davasında Kayyum Kararı
  • 14 Eylül 2018, Cuma 11:57
Beşiktaşlı futbolcu Caner Erkinin oğlu Çınar Erkinin velayetini almak için açtığı davada mahkeme, Çınar Erkini temsil için kayyum atanmasına karar verdi.
Beşiktaşlı futbolcu Caner Erkin, oğlu Çınar Erkinin velayetini almak için açtığı davanın görülmesine devam edildi.
İstanbul 11. Aile Mahkemesinde görülen duruşmaya Asena Atalay ve Caner Erkin katılmazken tarafların avukatları salonda hazır bulundu.
Duruşmanın başlamasının ardından mahkeme hakimi Yargıtay Hukuk Genel Kurulunun kararı doğrultusunda velayet davalarında çocuğu temsilen kayyum atanması gerektiğini bu nedenle kayyum atamaları gerektiğini aktararak taraflara bu konuda görüşlerini sordu. Söz alan Caner Erkinin avukatı takdir mahkemenin derken Asena Atalayın avukatı bu karara itiraz etti.
Davanın karar aşamasına geldiğini ve karar çıkmasını beklediklerini aktaran Beyza Sındıraç, “ Dava dosyası karar aşamasına gelmiş. Bu nedenle kayyum atanmasına gerek yoktur” dedi.
“Kayyum ataması yapılmazsa dosya Yargıtay tarafından usulden bozulur”
Bunun üzerine duruşma hakimi, “Yargıtayın kararı doğrultusunda kayyum ataması yapmamız gerekiyor. Kayyum ataması yapılmadığı takdirde bu dosya Yargıtay tarafından usulden bozulur. Yargıtay Genel Kurulu, velayet davalarında anne ve babanın dışında çocuğun menfaatini dile getirecek bir kayyum atanması gerektiğini söylüyor. Tüm velayet davalarında artık kayyum atanıyor” diyerek durumu açıkladı.
“Ciddi anlamda hak kaybı bu”
Bunun üzerine Asena Atlayın avukatı Beyza Sındıraç, “Bu nasıl adalet sistemi. Karar aşamasına gelmiş. Ciddi anlamda hak kaybı bu” diyerek duruma tepki gösterdi.
Mahkeme, Hukuk Genel Kurulu Kapsamında Çınar Erkini davada temsil etmek üzere kayyım atanması hususunda Sulh Hukuk Mahkemesine ihbarda bulunulmasını karar vererek duruşmayı erteledi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık