Cambridge Analytica Skandalında Rus İzi Bulundu

Rusyanın Mail.ru şirketi, Facebook kullanıcılarından kişisel verilerin kötüye kullanımı ile suçlandı.

Cambridge Analytica Skandalında Rus İzi Bulundu
  • 14 Temmuz 2018, Cumartesi 12:12
Rusyanın Mail.ru şirketi, Facebook kullanıcılarından kişisel verilerin kötüye kullanımı ile suçlandı.
Mail.ru, Facebook kullanıcılarından kişisel verilerin kötüye kullanımını skandalıyla ile suçlanıyor. İngiliz Cambridge Analytica şirketi tarafından verilerinin kötüye kullanımıyla ilgili olarak başlatılan ve Facebook şirketi tarafından yapılan araştırma sonucu, Mail.ru suçlandı. Mail.ru Group, kendi şirketi için Facebook ile yüzlerce yazılım uygulaması geliştirdiği ortaya çıktı.
Facebook ise o yazılımlardan sadece iki tanesinin iki hafta içinde bilgi toplamasına izin verildiğini bildirdi. Konuya Amerikan siyasetçilerde tepki gösterdi. ABD Senatörü Mark Warner konuya ilişkin yaptığı açıklamada Son 6 ayda Facebookun kullanıcı verilerinin toplanması ve kullanılmasına daha az erişebileceğini öğrendik. Sahibinin Rus lider Vladimir Putin ile yakın bağları olan bir teknoloji şirketi Facebooktan bilgi toplayan yüzlerce uygulamasının olduğunu öğrendik. Eğer öyleyse, hangi bilgilerin Mali.ru aracılığıyla iletildiğini ve nasıl kullanıldığını belirlememiz gerekiyor ifadelerini kullandı.
Mart 2018de Cambridge Analyticanın iş yöntemleri hakkında birçok haber ortaya çıkmıştı. Facebookun bir üniversite görevlisine platformdaki kullanıcıların verilerine erişim vermesiyle başlayan süreçte veriler Cambridge Analytica şirketinin eline geçmişti. Cambridge Analytica şirketi Donald Trumpın başkanlık seçimleri kampanyasında bu verileri kullandığı iddia ediliyor. Bunlara karşılık olarak İngiltere Bilgi Komisyonu Ofisi, Cambridge Analytica şirketinin sunucularını araştırmak için izin isterken Cambridge Analyticanın Facebook sayfası ve reklamları Facebook tarafından yasaklanmıştı.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık