Barselonada Katalonya Referandumunun Yıldönümünde Gösteri

Barselonada toplanan binlerce kişi, Katalonyanın bağımsızlık referandumunun 1. yıl dönümünde gösteri düzenledi.

Barselonada Katalonya Referandumunun Yıldönümünde Gösteri
  • 01 Ekim 2018, Pazartesi 22:43
Barselonada toplanan binlerce kişi, Katalonyanın bağımsızlık referandumunun 1. yıl dönümünde gösteri düzenledi.
İspanyaya bağlı Katalonya özerk bölgesinde 1 Ekim 2017de düzenlenen bağımsızlık referandumunun yıl dönümünde, binlerce kişi Barselonada sokaklara indi. Sabah saatlerinde toplanan binlerce kişi, Sant Jaume meydanına yürüdü. Sürgündeki lider Carles Puigdemontun yerine başkan seçilen Quim Torra da gösteriye katılanlar arasında yer aldı.
“Siyasi tutuklular için özgürlük”, “1 Ekimi unutma” sloganları atan göstericiler, bir yıl önceki referandumda kullanılan oy sandıkları ve hapishanedeki Katalan politikacıların posterlerini taşıdı.
Geçtiğimiz yıl, İspanya Anayasa Mahkemesinin yasa dışı ilan etmesine rağmen 1 Ekimde Katalonya Özerk Yönetim Bölgesinde bağımsızlık referandumu düzenlenmişti. 27 Ekimde ise Katalonya Özerk Yönetimi Parlamentosunun bağımsızlık ilan etmesi üzerine, merkezi hükümet Katalonya yönetimini feshetmişti. Katalonyada 21 Aralıkta yapılan erken seçimlerde yeni bir hükümet kurulmuştu.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık