Avustralyada Çileklere İğne Sokanlara 10 Yıla Kadar Hapis İstemi

Avustralya polisi onlarca çileğin içerisinden iğne çıkmasıyla ilgili yaptığı incelemede, suçluların 10 yıla kadar hapis cezasına çarptırılabileceğini açıkladı.

Avustralyada Çileklere İğne Sokanlara 10 Yıla Kadar Hapis İstemi
  • 18 Eylül 2018, Salı 13:04
Avustralya polisi onlarca çileğin içerisinden iğne çıkmasıyla ilgili yaptığı incelemede, suçluların 10 yıla kadar hapis cezasına çarptırılabileceğini açıkladı.
Avustralyada 6dan fazla eyalette süpermarketlerde satılan çileklerin içerisinden dikiş iğneleri çıktı. Sağlık Bakanı olayı kötü amaçlı bir suç olarak nitelendirirken Queensland eyaleti yetkilileri suçluyu bulana 100 bin Avustralya doları (457 bin TL) ödül vereceklerini duyurmuştu. Bugün Avustralya polisinden yapılan açıklamaya göre, olayın sorumluları 10 yıla kadar hapis cezasıyla çarptırılabilir.
Avustralyanın yaşadığı en büyük gıda skandallarında biri olan olayla birlikte Yeni Zelandaya meyve ihracatını engelledi ve daha pazara sürülmemiş tonlarca meyvenin imha edilmesine yol açıldı. Birçok çiftlikte metal detektörler kullanmaya başlandı.

Çilek, elma, şimdi de muz
Queenslandde 62 yaşındaki bir kadın, Mackaydaki bir süpermarkette bir muza iğne koyarken yakalandı. Olayın ardından polis ekipleri, zanlının akli dengesinin yerinde olmadığını açıkladı.
New South Wales emniyet sözcüsü Danny Doherty yaptığı basın açıklamasında, “Meyvelerin kirletilmesi veya bu suçun taklit edilmesi sektöre zarar veriyor. Meyvelere zarar verenler 10 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacaklar” dedi.
New South Wales bölgesi polisi, 20den fazla çilek sepetinin haricinde bir muz ve elmanın da içerisinden dikiş iğneleri çıktığını açıkladı. Ülkenin diğer eyaletlerindeki emniyet müdürlüklerinden de iğneli meyve vakası yaşandığı açıklandı ancak bununla ilgili ayrıntılı bir açıklama yapılmadı.
Avustralyada 115 milyon dolarlık bir değeri bulunan çilek sektörünün, sadece üretilen çok az bir kısmı komşu ülke Yeni Zelandaya ihraç ediliyor. Queensland Başbakanı Annastacia Palaszczuk da hükumete çiftçilerin korunması için 1 milyon Avustralya doları yardım yapılması gerektiğini söyledi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık