Arap Turiste Yardım Etmek İsteyince Darp Edildi

Trabzonda Suudi Arabistan uyruklu bir vatandaşa yardım etmek isteyen Afganistan uyruklu şahıs darp edildi.

Arap Turiste Yardım Etmek İsteyince Darp Edildi
  • 06 Temmuz 2018, Cuma 10:38
Trabzonda Suudi Arabistan uyruklu bir vatandaşa yardım etmek isteyen Afganistan uyruklu şahıs darp edildi.
2012 yılında Suudi Arabistandan kaçak yollarla Türkiyeye gelen Afgan kökenli Mohammad Mohammadi (33) bir süre sonra Birleşmiş Milletlere (BM) başvurarak sığınma talebi istedi. Sığınmak için Trabzonu seçen Mohammadi, kentten bir ev alan Arap turistin yardım talebini geri çevirmedi. Trabzonda bir ev aldığını belirterek yardım isteyen Arap turist kentten ayrıldığı için aldığı eşyaları yeni evine Mohammadinin getirmesini istedi. Binanın girişinde Mohammadiyi durduran bir grup eşyaların eve çıkartılmasına izin vermedi. Binanın mahkemelik olduğu için eşyaların çıkarılmayacağını yanıtını alan Mohammadi başka biriyle görüştürülmek istendi. Görüşeceği kişinin yanına giden Mohammadi iddiaya göre o kişi tarafından darp edildi. Darp edildikten sonra sağlık ocağını giden Mohammadi sağlık raporunu alarak emniyete şikayette bulunarak savcılığa suç duyurusunda bulundu.
Arapça bildiği için Suudi Arabistandan Trabzona gelen turiste yardım etmek istediğini dile getiren Mohammadi, “Daha önceden tanıdığım Suudi Arabistanlı bir arkadaşım Trabzonda ev aldım. İçini eşyalarla doldur ben paranı vereceğim dedi, olsun dedim. Eşyaları alarak eve doğru gittim. Binanın girişinde başkaları eşyaların eve çıkartılamayacaklarını söyledi. Birinin yanına giderek elimi uzattım, selam verdim. O da diğer eliyle benim gözüme vurdu. 7-8 saniye kendimde değildim yere yığıldım. Oradan çıktığım gibi hastaneye giderek rapor aldım. Sağlık raporuyla polise giderek şikayetçi oldum. Birileri fotoğraflarımı çekerek sosyal medyada paylaşmış. Fotoğrafın altına ‘Bakın Türkiyede yatırım yapacaklar başınıza bunlar gelebilir yazarak paylaşmış. Böyle giderse yatırımcılar buraya gelmeyecek. Benim başıma böyle bir şey geldi. Arapça bildiğim için yardım etmeye çalışıyorum” dedi.
Türkiyenin bir kişi yüzünden böyle anılmasını istemediğini kaydeden Mohammadi, “Şikayetçi oldum mahkemeyi bekliyorum” ifadelerini kullandı.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık