Akşener, Kahramana Hakaretten İfade Verdi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, eski TBMM Başkanı İsmail Kahramana hakaret ettiği gerekçesiyle yargılandığı davada ifade verdi.

Akşener, Kahramana Hakaretten İfade Verdi
  • 17 Ekim 2018, Çarşamba 17:03
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, eski TBMM Başkanı İsmail Kahramana hakaret ettiği gerekçesiyle yargılandığı davada ifade verdi.
Eski TBMM Başkanı Kahraman, İYİ Parti Genel Başkanı Akşenerin Twitter hesabından Kahramana açık mektup başlığıyla paylaştığı yazıda kendisine hakaret edildiği gerekçesiyle dava açmıştı. Ankara 34. Asliye Ceza Mahkemesinde açılan davanın görülmesine başlandı. Davaya Akşener ve avukatları katıldı. Davada savunma yapan Akşener, suça konu edilen mektubu bizzat kendisinin yazdığını belirterek, Müştekiyi uzun yıllardır tanırım. Siyaseten de tanırım. Bir iftar yemeğinde adım geçtiğinde Hı şu Meral Kılıçdaroğlu mu? şeklindeki söylemine cevap mahiyetinde bir yazıydı. Bu beyefendi, bu isnadı kendisinin söylediğini söylemiş oldu. Bu bir kadına en büyük hakarettir. Çünkü medeni yasayla bayanların soy adı değişir. Evli bir kadına bir başka siyasetçinin soy adıyla hitap edilmiştir. Beyefendi bana FETÖcü demiştir diye konuştu.
Oraya yazılan belam sözü dini bir sözdür diyen Akşener, şöyle devam etti:
Belam sözü dini kullanarak yanlış yapma anlamına gelir. Dindarlar bilir. Dini eğitim almış olanlar bilir. Bilerek yazdım. Münafık sözü burada yoktur. Belamdan kasıt mahşerde görüşeceğiz anlamını taşır. Bu davada münafık tanımı yoktur. Belam söylemi hukuken hakaret kapsamı içine girmez. Ben her türlü cezaya razıyım. Ben bunun bir suç olduğuna inanmıyorum. Dini bir söylemdir. Dolayısıyla dini manada tartışmaya hazırım.
Kahramanın avukatı Samet Can Olgaç ise, Sanığın savunmasını kabul etmiyoruz. Tamamen ilk söylenen Meral Kılıçdaroğlu sözü üzerinden savunma yapılmıştır. Olayın ilk olduğu andan itibaren müvekkil kendisi de açıklamıştır. Aynı siyasi dili kullandıkları için böyle bir dil kullandığını belirtmiştir. Siyasi söylemlerin benzerliğini ifade etmek için kullanmıştır. Bununla ilgili İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığına başvurdular, takipsizlikle sonuçlandı ifadelerini kullandı.
Ara kararını açıklayan Mahkeme Hakimi İsmail Kara, duruşmayı erteledi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık