Abdde Florence Kasırgasından Ölenlerin Sayısı 14E Yükseldi

ABDnin doğu eyaletlerinde etkili olan Florence kasırgasında 1i bebek 14 kişi hayatını kaybederken, 7 kişinin de yaralandığı açıklandı.

Abdde Florence Kasırgasından Ölenlerin Sayısı 14E Yükseldi
  • 16 Eylül 2018, Pazar 9:49
ABDnin doğu eyaletlerinde etkili olan Florence kasırgasında 1i bebek 14 kişi hayatını kaybederken, 7 kişinin de yaralandığı açıklandı.
ABDnin doğu eyaletlerinde her geçen saat etkisini artıran kasırgadan, milyonlarca kişinin etkilendiği belirtildi. Fırtına sonucunda 2 bin 500den fazla uçuş iptal edilirken, 3 milyona yakın insan zorunlu olarak evlerinden tahliye edildi.
Kasırganın vurduğu bölgelerde ABD ordusundan 10 bin askeri personelin acil kurtarma birimleriyle birlikte havadan ve karadan, tam donanımlı araç-gereçler ve helikopterler ile kurtarma çalışmalarına katıldığı, halkın tıbbi ve gıda ihtiyaçlarının karşılandığı açıklandı.
Ulusal Kasırga Merkezi (NHC), sağanak yağmur, sel ve rüzgarın da etkisiyle en az 14 kişinin hayatını kaybettiğini, çok sayıda ev ve iş yerinin hasar gördüğünü açıkladı. Kuzey Carolinada yaklaşık 750 bin, Güney Carolinada ise 120 bin ev ve işletmeye elektrik verilemediği belirtildi.
ABD Sahil Güvenlik Komutanı Michael Himes, helikopter ekiplerinin Kuzey Carolina eyaletinin kıyı şeridinde zor durumda olan 50 kişinin havadan yapılan başarılı operasyonlarla kurtarıldığını açıkladı.
Beyaz Saraydan yapılan açıklamada, Donald Trumpın etkilenen bölgeleri önümüzdeki hafta ortasında ziyaret etmeyi planladığı duyuruldu. Trumpın bölgeye seyahatinin kurtarma ekiplerini ve yetkilileri etkilemeyeceği belirtildi. Kuzey Carolina Valisi Roy Cooper, Başkan Trumpın ziyaretinin uygun bir zamanda düzenlenmesinin daha olumlu olabileceğini söyledi. Cooper, “Floransa kasırgası Kuzey Carolinanın neredeyse tümünde etkili oluyor açıklamasında bulundu.
Ulusal Kasırga Merkezi, kasırganın Kuzey Carolina, Güney Karolina, Virginia, Georgia, Tennessee, Kentucky ve Maryland eyaletlerinde iki üç gün daha şiddetini artırarak devam edeceğini; önümüzdeki hafta ortasına doğru Orta Atlantik eyaletlerine doğru ilerleyeceğini duyurdu.
Yetkililer, bölgedeki at ve domuz çiftliklerinin sular altında kaldığını, hayvanların telef olduğunu, Kuzey Carolina eyaletinde ise çok sayıda küçük ve büyükbaş hayvanın telef olduğunu açıkladı.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık