Abdde Florence Kasırgasında Ölenlerin Sayısı 32Ye Yükseldi

ABDnin doğu yakasını etkisi altına alan Florence kasırgasında hayatını kaybedenlerin sayısı 32ye yükseldi.

Abdde Florence Kasırgasında Ölenlerin Sayısı 32Ye Yükseldi
  • 18 Eylül 2018, Salı 9:46
ABDnin doğu yakasını etkisi altına alan Florence kasırgasında hayatını kaybedenlerin sayısı 32ye yükseldi.
Floransa kasırgası sonrasında Kuzey Carolina eyaletinde başlayan sağanak yağmurun ardından yaşanan su taşkınları nedeniyle 2 milyon kişiye elektrik verilemiyor. Akaryakıt sıkıntısı yaşanıyor. İnsanların bir litre benzin alabilmek için saatlerce kuyruklarda bekledikleri belirtiliyor. Yağmalamalara karşı polis bazı bölgelerde önlem amaçlı sokağa çıkma yasağı getirdi. Yetkililer yaptığı açıklamada, Kuzey ve Güney Carolina eyaletlerinde Florence kasırgasından 32 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Televizyonlar kapanmak üzere
Kuzey Carolina eyaletinde üç televizyon istasyonu karanlığa gömülmek üzere olduklarını açıkladı. Wilmington kentinden yayın yapan WWAY, WECT ve WSFX televizyonları jeneratör yakıtlarının tükenmek üzere olduğunu duyurdu. Elektriklerin kesik olması nedeniyle yayınları günlerdir jeneratörler sayesinde sürdüren kanallar, jeneratörler için akaryakıt temin edemediklerini, artık yakıtın tükenmek üzere olduğunu açıkladı. WWAY televizyonunun yayınları kesildi. WECT ve WSFX televizyonlarının da yakın bir zamanda yakıtın tükenmesi sonrasında hava sinyallerini kaybetmesi bekleniyor.

Tehlike devam ediyor
Kuzey Carolina Valisi Roy Cooper, “Yıkıcı seller ve rüzgarlar hala insanların canını almaya devam ediyor. Kuzey Carolinanın birçok bölgesinde tehlike sürüyor. Tehlike günlerce devam edecek. Tahliye edilenler, sular altında kalan evlerinden ve kapalı yollardan uzak dursun açıklamasında bulundu.
Öte yandan, ABD Başkanı Donald Trump yaptığı açıklamada, Floransanın vurduğu eyaletlerin toparlanmaya kararlı olduğunu söyledi. Trump, Bu iş mükemmel bir şekilde yapılıncaya kadar dinlenmeyeceğiz” dedi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık