9 Yıl Önceki Cinayette Olay Yerinde Keşif Kararı

Ankarada yaklaşık 9 yıl önce evinin banyosunda 18 yerinden bıçaklanarak öldürülmüş halde bulunan Sevgi Aslan davasında mahkeme, olay yerinde keşif yapılmasına karar verdi. Mahkeme, 16 Ocak 2019da cinayetin yaşandığı evde incelemelerde bulunacak.

9 Yıl Önceki Cinayette Olay Yerinde Keşif Kararı
  • 23 Ekim 2018, Salı 12:06
Ankarada yaklaşık 9 yıl önce evinin banyosunda 18 yerinden bıçaklanarak öldürülmüş halde bulunan Sevgi Aslan davasında mahkeme, olay yerinde keşif yapılmasına karar verdi. Mahkeme, 16 Ocak 2019da cinayetin yaşandığı evde incelemelerde bulunacak.
Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen dava dosyasına göre, Keçiören ilçesinde yaşayan 3 çocuk annesi Sevgi Aslan, 25 Ocak 2010 tarihinde eşi Ömer Aslan ve komşusu tarafından evinin banyosunda ölü bulundu. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, ceset üzerinde incelemelerde bulundu. Yapılan incelemelerde talihsiz kadının 18 yerinden bıçaklanarak öldürüldüğü belirlendi. Cinayetin aydınlatılması için geniş çaplı soruşturma başlatan savcı, cesedi bulan Ömer Aslan ile komşularının ifadesini aldı.

Soruşturmayı yanlış yerlere sevk etmeye çalıştı
Sevgi Aslanın yakınları ve çocuklarını da dinleyen savcı, 8 yılın ardından soruşturmasını tamamlayarak iddianame hazırladı. Savcı, maktulün eşi Ömer Aslanın savcılıkta ve emniyette verdiği ifadeleri ile vermiş olduğu dilekçelerde 11 kez kimliği tespit edilemeyen kişilerden şüphelendiğini beyan ederek soruşturmayı yanlış yollara sevk etmeye çalıştığını vurguladı. Savcı, Ömer Aslan hakkında canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açtı.

Kızları yeniden dinlendi
Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesince görülen davanın 3üncü celsesine tutuksuz sanık Ömer Aslan, çiftin 3 çocuğu, maktul Aslanın annesi ve yakınları ile taraf avukatları katıldı. Maktul Aslanın yakınlarının avukatı Esra Büyüktemiz, annesi öldürüldüğünde 8 yaşında olan 17 yaşındaki Sedanur Aslanın, ifadesini babası sanık Ömer Aslan ve ağabeyi Ramazan Aslanın etkisi altında verdiğini, cinayetle ilgili bildiklerini ya da duyduklarını bu nedenle anlatmadığını iddia etti. Büyüktemiz, Sedanur Aslanın uzman eşliğinde yalnız bir ortamda mahkemece dinlenmesini talep etti. Mahkeme heyeti, talep üzerine duruşmaya uzman Tolga Aytunayı çağırdı. Aslan ailesinin yakınlarının tamamını salondan çıkartan heyet, Sedanur Aslana, cinayetle ilgili bildiklerini sordu. Daha önceki beyanlarını tekrarladığını belirten Aslan, cinayetin babası tarafından işlenmiş olamayacağını söyledi. Olay anından bugüne kadar babasıyla yaşadığını anlatan Aslan, babasının cinayeti işlediği yönünde en ufak bir imada dahi bulunduğunu duymadığını, görmediğini ifade etti.

Yeniden keşif kararı
Avukat Büyüktemiz, Aslanın verdiği çelişkili ifadelerle adli makamları aldattığını belirterek, ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılanan Aslanın tutuklanmasını talep etti. Büyüktemiz, olay yerinde emniyet birimleri tarafından tutulan raporlarda ve ölçümlerde eksiklikler bulunduğunu dile getirerek, yeniden rapor hazırlanmasını ve maktulün ölüm zamanının belirlenmesini istedi.
Beyanların ardından ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, emniyetten uzman ekipler hazır edilerek olay yerinde yeniden keşif yapma kararı aldı. Aslanın tutuklanma talebini reddeden mahkeme, duruşmayı erteledi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık