6 Yıl Önce Bombardımandan Kaçan Suriyeli Aile 2 Çocuğunu Yangında Kaybetti

Kocaelinin Körfez ilçesinde dün gece saatlerinde meydana gelen yangında 2 çocuğunu kaybeden gözü yaşlı Suriyeli baba 6 yıl yıl önce Halepteki bombardımandan kaçarak Kocaeline geldiklerini söyledi.

6 Yıl Önce Bombardımandan Kaçan Suriyeli Aile 2 Çocuğunu Yangında Kaybetti
  • 19 Eylül 2018, Çarşamba 11:33
Kocaelinin Körfez ilçesinde dün gece saatlerinde meydana gelen yangında 2 çocuğunu kaybeden gözü yaşlı Suriyeli baba 6 yıl yıl önce Halepteki bombardımandan kaçarak Kocaeline geldiklerini söyledi.
Olay dün gece saatlerinde Körfez ilçesi Cevher Dudayev Caddesinde buılunan iki katlı ahşap evde meydana geldi. Henüz belirenemeyen bir nedenle çıkan yangında Suriyeli ailenin yaşadığı evde 2 çocuk öldü, 3 çocuk da yaralı kurtarıldı. Yangında İntizar ve Esad adlı 2 çocuğunu kaybeden acılı anne ve baba Said Elido eşi Zehra ile birlikte yanan evin önünde gözyaşları döktü. Baba Said, 6 yıl önce Halepteki bombardımandan kaçtıklarını, dün gece misafirlikte oldukları sırada çıkan yangından çocuklarını kaybettiğini gözyaşları içinde anlattı.
Dün gece 23.30 sıralarında meydana gelen olayda Baba Said ve eşi, babasına ziyarete gittikleri sırada evde yangın çıktı. 3 ila 16 yaşlarında değişen 5 çocuğun evde uyudukları sırada çıkan yangında ise 16 yaşındaki Kader, kardeşleri İbrahim ve Muhammeti alarak merdivenlere çıkarak kurtulmalarını sağladı. Alevlerin hızla büyümesi sonrasında ise yatakta uyuyan 6 yaşındaki İntizar ve 3 yaşındaki Esad ise alevlerin arasında kaldı. Alevleri görerek yardıma gelen komşuları tarafından evden çıkarılan 3 kardeş ambulansla hastaneye kaldırılırken, yangın sonrasında ise Esad ve İntizarın cansız bedenlerine ulaşıldı.
Yangın sonrası sabah saatlerinde eve gelen Said ve Zehra Elido çifti, yanan evin önünde feryad ederek ağladılar. Yakınlarının sakinleştirmeye çalıştığı çift, uzun süre evin önünden ayrılmadı. Halepte rejimin bombardımanı başlaması sırasında Türkiyeye sığındıklarını söyleyen Said Elido, inşaatlarda çalışarak ailesine baktığını ifade etti. Said, sabah okula gitmek için erken yatan çocuklarının uyudukları sırada yangın çıktığını ve o sırada ziyarette olduklarını anlattı.
Öte yandan vücutlarında yanıklar oluşan 3 kardeşin tedavileri sürerken, yangının kesin çıkış nedeninin belirlenmesi için çalışma başlatıldı.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık