Cumhuriyet Bayramı Artvinde Coşkuyla Kutlandı

Artvinde Cumhuriyetin 95inci kuruluş yıl dönümü düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Cumhuriyet Bayramı Artvinde Coşkuyla Kutlandı
  • 29 Ekim 2018, Pazartesi 14:42
Artvinde Cumhuriyetin 95inci kuruluş yıl dönümü düzenlenen etkinliklerle kutlandı.
Vali Ömer Doğanayın valilik makamında tebrikleri kabul etmesiyle başlayan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Milli İrade Meydanındaki etkinliklerle devam etti. Tören başlangıcında Vali Doğanay, Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe ve Garnizon Komutanı Piyade Albay Abdurrahman Cengiz Çerçi askeri araç üzerinden vatandaşların bayramını kutladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından törende bir konuşma yapan Vali Doğanay, 95 yıl önce bin bir zorlukla küllerinden yeniden inşa edilen Türkiye Cumhuriyetinin en büyük bayramını kutlamanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. Doğanay, “Orta Asyadan başlayan bu milletin tarihi seyri Malazgirtle Anadoluya taşınmış, Osmanlıyla 3 kıtaya yayılmış. Her gittiğimiz yere insanlık, adalet götürmüşüz. Mustafa Kemal ve arkadaşları bundan 95 yıl önce bizi biz yapan değerlere sahip çıkarak, düşmanı bu vatan topraklarından kovarak bu devleti kurdular. Bizler bugün Cumhuriyetimizin 95inci yaşını kutlamanın kıvancını yaşıyoruz” diye konuştu.
Kutlamalarda Halk Eğitim Merkezi Mehter Takımı ve halk oyunları ekibi gösteri yaptı. Öğrenciler tarafından okunan şiirler ile farklı kategorilerde düzenlenen etkinliklerde ödül kazanan öğrencilere hediye takdimi ile devam eden kutlamalar, geçit töreni ile sona erdi.
Milli İrade Meydanında düzenlenen törene Artvin Valisi Ömer Doğanay, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, il protokolü, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık