Türelden Geçmiş Olsun Ziyareti

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya Valisi Münir Karaloğlu ile birlikte şiddetli yağmur, fırtına ve hortum nedeniyle zarar gören Antalya Havalimanı ve Güzeloba Mahallesi’nde incelemelerde bulundu.

Türelden Geçmiş Olsun Ziyareti
  • 28 Ocak 2019, Pazartesi 6:15

Büyükşehir Belediye ekipleri fırtınanın izlerini kısa sürede siliyor

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya Valisi Münir Karaloğlu ile birlikte şiddetli yağmur, fırtına ve hortum nedeniyle zarar gören Antalya Havalimanı ve Güzeloba Mahallesinde incelemelerde bulundu. Geceden itibaren teyakkuza geçen Büyükşehir Belediyesi İtfaiyeden, ASATa tüm birimleri ve toplam 608 kişilik bir ekiple hortum ve fırtınanın oluşturduğu olumsuzluklara müdahale etti. 

Başkan Türel ve Vali Karaloğlu, ilk olarak hortum nedeniyle bir otobüs, bir minibüs ve merdivenin devrildiği Antalya Havalimanında inceleme yaptı. Havalimanı yetkilileri ve çalışanlarına geçmiş olsun diyen Başkan Türel, hayati tehlikesi bulunmayan 12 vatandaşa acil şifalar diledi. Türel, havalimanının uçuş trafiğine açık olduğunu ve gerekli tüm önlemlerin alındığını ifade etti.

Yaralar sarılacak

Başkan Menderes Türel, Vali Münir Karaloğlu ve Antalya AK Parti Milletvekili Mustafa Köse ile birlikte hortum ve fırtınanın zarar verdiği Güzeloba Mahallesi Rauf Denktaş Caddesindeki esnaf ve vatandaşları ziyaret etti. Türel, işyerleri ve evlerinde hasar oluşan esnaf ve vatandaşlara geçmiş olsun dedi. Başkan Türel, ardından Güzelbağ Mahallesinde hortumdan zarar gören seralarda incelemelerde bulundu. Vatandaşlarla sohbet eden Türel, afetten duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Tek tesellinin can kaybı yaşanmaması olduğunu ifade eden Başkan Türel, vatandaşların yaralarının en kısa sürede sarılacağını, Büyükşehir Belediyesinin tüm imkanlarını seferber ederek, vatandaşların yanında olduğunu söyledi.
Büyükşehir teyakkuza geçti
Antalya Büyükşehir Belediyesi de itfaiyeden, ASATa, Park ve Bahçelerden, Temizlik İşlerine, Fen İşlerinden Sosyal Hizmetlere tüm birimleri ile şiddetli yağış, fırtına ve hortum nedeniyle geceden itibaren teyakkuza geçerek, kriz masası oluşturdu. Olumsuzlukları en aza indirmek için her türlü önlemlerini alan Büyükşehir Belediyesi seferberlik ilan etti. Park Bahçeler, Fen İşleri ve Temizlik İşleri birimleri, iş makineleri ve kamyon, sepetli araçlar gibi çeşitli araçlardan oluşan 30 araçlık filo, 200 personelden oluşan10 ayrı ekiple olaylara anında müdahale etti. 
Devrilen ağaçlar kaldırıldı
Yüzüncü Yıl Caddesi, Havaalanı Yolu, Yıldız Caddesi başta olmak üzere Antalyanın dört bir yanında fırtına ve hortum nedeniyle yıkılan 63 ağaç, ekipler tarafından kısa sürede kaldırıldı. Olumsuz hava koşullarına rağmen çalışmalara ara verilmedi, kırılan dallar ve yola savrulan maddeler, temizlik ekiplerince vakit kaybedilmeksizin temizlendi. Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin yoğun çalışmaları ile fırtına ve hortumun oluşturduğu olumsuzluklara kısa sürede müdahale edildi. Hortumdan zarar gören işyerlerinde ve evlerde oluşan enkaz ve atıklar kaldırıldı. 
İtfaiye 195 olaya müdahale etti
Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, olumsuz hava şartları nedeniyle 47 araç ve 137 personelle alarma geçti. İtfaiye ekipleri, gelen ihbarlar doğrultusunda fırtına süresince 195 olaya müdahale etti. 
ASAT 121 personelle sorunları çözdü 
ASAT Genel Müdürlüğü de 121 personel ve 23 araçla görev yaptı. ASAT ekipleri, itfaiye ile birlikte olası su baskını ihbarlarına karşı hazır bekleyerek, yaşanan olumsuzlukları kısa sürede çözdü. ASAT personeli mazgal temizliklerini düzenli yaparak, trafik akışının kesintisiz sağlanmasına yardımcı oldu. 
150 kişilik ekip Konyaaltını pırıl pırıl yaptı
Konyaaltı Sahilinde de ayrıca 150 kişilik bir ekip temizlik çalışması gerçekleştirerek, vatandaşların sahilden en güzel şekilde faydalanmasını sağladı. Büyükşehir Belediyesinin olumsuzluklara organize şekilde hızlı müdahalesi ve yoğun çalışmaları takdir topladı. 

 

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık