Türel Tour Of Antalya Lansmanına Katıldı

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, bisikletin çevreye gürültü ve hava kirliliği gibi olumsuz etki oluşturmayan en sağlıklı ulaşım aracı olduğu bilincini yaymak için çalıştıklarını söyledi.

Türel Tour Of Antalya Lansmanına Katıldı
  • 30 Ocak 2019, Çarşamba 10:10

Bisiklet kullanımının önemine dikkat çekti

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, bisikletin çevreye gürültü ve hava kirliliği gibi olumsuz etki oluşturmayan en sağlıklı ulaşım aracı olduğu bilincini yaymak için çalıştıklarını söyledi. Başkan Türel, bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Akra Grand Fondo Antalya Bisiklet Yarışını gençlere ve çocuklara bisikleti sevdirmesi açısından son derece önemli bulduğunu ifade etti. 

Bu yıl 2.si düzenlenecek olan Akra Grand Fondo Antalya Bisiklet Yarışının lansmanında konuşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, bu yıl 21 ülkeden 27 takım ve 162 sporcunun mücadele edeceği Tour of Antalyanın şehrin tanıtımına önemli katkılar sağladığını belirtti. Başkan Türel, geçen yılki etkinlikte de pedal çevirdiğini hatırlatarak, bu yılki yarışı da büyük bir heyecanla beklediğini söyledi. 
Bisiklet yollarının çoğalması için çalışıyoruz
21-24 Şubat tarihleri arasında 4 etapta düzenlenecek olan Akra Grand Fondo Antalyanın basın lansmanı Akra Barut Otelde yapıldı. Lansmanda konuşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel hem bir bisiklet sever hem de sağlıklı yaşam için bisiklet yollarının çoğalması konusunda yoğun çaba harcayan bir belediye başkanı olarak çok heyecanlı olduğunu söyledi. Aynı zamanda Sağlıklı Kentler Birliği Başkanlığı görevini de yürüten Başkan Türel, bisiklet yollarının, bisiklet sporunun özellikle sağlıklı kentlerin gelişiminde çok önemli olduğunu bütün platformlarda dile getiren biri olarak buna benzer etkinlikleri her zaman desteklediğini ifade etti. 
Kesintisiz bisiklet yolu mart ayında hazır
Antalyada bisiklet sporuna gönül veren amatör ve profesyonellere daha rahat ve konforlu bir sürüş sağlayabilmek adına kent merkezinde mevcut bisiklet yollarını kesintisiz hale getirmek üzere çalışmalarda son aşamalara gelindiğini anlatan Başkan Türel, “Antalyanın Konyaaltı- Lara arasındaki sahil bandında 28 kilometrelik kesintisiz Bisiklet Yolu Projemiz büyük oranda tamamlandı. Mart ayında artık sürücüler rahatlıkla pedal çevirmeye başlayabilecekler” dedi. Başkan Türel, bisikletin çevreye gürültü ve hava kirliliği gibi olumsuz etki oluşturmayan en sağlıklı ulaşım aracı olduğu bilincini yaymak için çalıştıklarını da belirtti. 
Antalyanın tanıtımına katkı sağlayacak
Geçen yıl düzenlenen etkinliğin son etabında eşi Ebru Türel ile birlikte pedal çevirdiğini hatırlatan Başkan Türel, “Yarışma vesilesi ile dünyanın önde gelen isimlerinden biri olan İtalyan bisikletçi Ivan Bassoyu tanıma fırsatım oldu. Kendisinden hem Tour of Antalya hem de şehrimiz için övgü dolu sözler duymak Antalyaya gönül veren biri olarak beni çok mutlu etti” diye konuştu. Başkan Türel, Köprülü Kanyon, Kemer, Perge-Termessos ve Side gibi etaplardan oluşan bu yıl ki turun da Antalyanın tüm dünya tarafından bilinen tarihi ve doğal güzelliklerini bir kez daha ön plana çıkacağını ifade etti. Yarışmanın henüz ikinci yılında olmasına rağmen kendi kategorisinde önemli mesafeler kat ederek yerli ve yabancı otoriteler tarafından büyük bir beğeni almayı başardığına işaret eden Başkan Türel, emeği geçenlere teşekkür etti. 

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık