Türel: Evet Kızlar Da Yapabilir

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Fraport TAV Antalya Havalimanı işbirliğiyle erkek egemen meslek gruplarında kızların da aktif olarak yer alabilmesi konusunda farkındalık oluşturmak için “Kızlar da Yapabilir/ Girl’s Can Do It” etkinliği düzenliyor.

Türel: Evet Kızlar Da Yapabilir
  • 07 Mart 2019, Perşembe 8:35

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Fraport TAV Antalya Havalimanı işbirliğiyle erkek egemen meslek gruplarında kızların da aktif olarak yer alabilmesi konusunda farkındalık oluşturmak için “Kızlar da Yapabilir/ Girls Can Do It” etkinliği düzenliyor. Projeyi basına tanıtan Başkan Menderes Türel, “Her zaman kadınlarımızın yanındayız ve onların aktif iş hayatına katılması konusunda desteklerimizi esirgemiyoruz. Evet kızlar da yapabilir” dedi.

Etkinlikle ilgili Antalya Büyükşehir Belediyesinde basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Fraport TAV Antalya Havalimanı Genel Müdürü Gudrun Teloeken, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sanem Öztürk, Büyükşehir Belediyesinin çeşitli meslek gruplarından kadın çalışanlar, projede pilot okul seçilen Aksu Cihadiye Ortaokulundan kız öğrenciler katıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, yaptığı konuşmada Antalya Büyükşehir Belediyesi himayesinde, Fraport TAV Antalya Havalimanının desteğiyle 11 Mart 2019 tarihinde 14.00-17.30 saatleri arasında Fraport Antalya Havalimanında “Kızlar da Yapabilir! / Girls Can Do It!” etkinliği gerçekleştirileceğini söyledi.
Amaç farkındalık oluşturmak
Türel, projenin amacının, normal koşullarda “erkek egemen” meslekler olarak tanıtılan teknisyenlik, pilotluk şoförlük, vatmanlık gibi meslek gruplarında kızların da aktif olarak yer alabilecekleri konusunda bir farkındalık oluşturmak ve kız öğrencilerin bu meslek gruplarına yönlendirilmeleri için liderlik yapmak olduğunu ifade etti. Başkan Türel, projenin uzun soluklu hedefini ise “Gelecek nesillerin zihninde mesleklerle birleşen cinsiyet rollerinin yıkılmasına ve ayrıca teknik meslekleri tercih etmek isteyen, bunun için seçimlerini sadece iş hayatına yükselince değil, eğitim hayatında da bilinçli bir şekilde yapabilecek nesillerin yetişmesine yardımcı olmaktır” şeklinde açıkladı.
Kadın çalışanlardan bilgi alacaklar
Başkan Menderes Türel, projeyle ilgili şu bilgileri verdi: “Bu sebeple ilk etapta havalimanı çalışanlarının 12 yaş ve üzeri kız çocukları ile sadece Aksu - Cihadiye Ortaokulundan 12 yaş ve üzeri 20 kız öğrenci bu projeye dahil edilecektir. Böylece kız öğrenciler erkek egemen olarak tanıtılan meslek gruplarında istihdam edilen kadın çalışanlardan bilgi alabilecek, onlara rahatlıkla merak ettikleri soruları sorabilecek ve bu mesleklere yönlendirilmeleri konusunda cesaretlendirileceklerdir.”
Projeyi gelecek yıllarda paydaş sayısının arttırılarak daha da genişletmeyi hedeflediklerini kaydeden Türel, “Antalya Büyükşehir Belediyesinden şoför, vatman, itfaiyeci ve peyzaj mimarından oluşan bir grup kadın çalışan, proje kapsamında kız öğrencilere,  kendi meslekleriyle ilgili bilgi verecek” dedi.
Her zaman kadınlarımızın yanındayız
Başkan Menderes Türel, “Biz kadınlarımıza pozitif ayrımcılığı anayasa değişikliğiyle anayasamıza yazan bir iktidar ve anlayış olarak her zaman kadınlarımızın yanındayız. Onların aktif iş hayatına katılması konusunda desteklerimizi esirgemiyoruz. Gereği ne ise onu en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. Yoğun bir seçim kampanyası içinde bu toplantıya koşa koşa geldim. Bu konuya verdiğimiz önemin bir göstergesi. Evet kızlar da yapabilir/Girs can do it diyorum” ifadelerini kullandı.
Kız çocukları da aynı şansları hak ediyor
Projenin paydaşı Fraport TAV Antalya Havalimanı Genel Müdürü Gudrun Teloeken de, Türkiyede 15-64 yaş arası kadın nüfusunun sadece yüzde 34ünün iş gücünün bir parçası olduğunu belirterek, OECD ülkelerinde kadın istihdamı oranının ortalama yüzde 63 olduğuna
dikkati çekti. Gudrun Teloeken, Türkiyede 12-19 yaş arası 5 milyon kız çocuğu olduğunu kaydederek, “Kız çocukları yeteneklerini belirlemek buna göre tercihlerini oluşturmak için erkek çocuklarla aynı şansları hak ediyor. Havalimanında pilot, teknisyen ve farklı alanlarda hizmet veren personellerimiz var. Bunlar da kızlar için büyük bir meslek şansı. Bu etkinlikle fırsatları genişletmek onlara yeni yollar açmak istiyoruz” diye konuştu.
Başkan Menderes Türel, toplantı sonunda Aksu Cihadiye Ortaokulundan gelen kız öğrencilere AŞT tiyatro bileti ve çeşitli hediyeler verdi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık