Hindistanın Ankara Büyükelçisi Başkan Böceki Ziyaret Etti

Hindistan'ın Ankara Büyükelçisi Sanjay Bhattacharyya Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'e nezaket ziyaretinde bulundu. Başkan Böcek, düğün organizasyonları başta olmak üzere Antalya'ya son dönemde Hintlilerin ilgisinin yoğun olduğunu belirterek, "Ticaret ve kültür-sanat başta olmak üzere her alanda Hindistan ile işbirliği yapmaya hazırız" dedi.

Hindistanın Ankara Büyükelçisi Başkan Böceki Ziyaret Etti
  • 15 Eylül 2019, Pazar 6:15

Başkan Böcek, “Hindistan ile her türlü işbirliğine hazırız”

Hindistanın Ankara Büyükelçisi Sanjay Bhattacharyya Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böceke nezaket ziyaretinde bulundu. Başkan Böcek, düğün organizasyonları başta olmak üzere Antalyaya son dönemde Hintlilerin ilgisinin yoğun olduğunu belirterek, Ticaret ve kültür-sanat başta olmak üzere her alanda Hindistan ile işbirliği yapmaya hazırız dedi.

Ziyarette konuk Büyükelçiye Antalya hakkında bilgi veren Başkan Böcek, Türkiyeye gelen turistlerin yüzde 67sinin Antalyaya geldiğini belirterek, Antalyanın bu yıl 16 milyon turist hedefine adım adım ilerlediğimi ifade etti. Hindistanın Antalya için son derece önemli bir yere sahip olduğunun da altını çizen Başkan Böcek, son dönemde Antalyanın İstanbul ve Bodrumdan sonra Hint düğünlerine ev sahipliği yapmaya başlamasından memnuniyet duyduklarını ifade etti. Hint düğünlerinin önemli, büyük ve renkli organizasyonlar olduğunu ifade eden Başkan Böcek, Antalyanın bu tür organizasyonları başarıyla gerçekleştirebilecek bir tecrübeye sahip olduğunu belirtti.

SİNEMA ORTAK NOKTAMIZ

Başkan Böcek, son dönemde İstanbul, Ankara ve Konya gibi yerlerde Hint Festivalleri yapıldığını ve bu festivallerin çok ilgi gördüğünü belirterek, Antalya Büyükşehir Belediyesinin de bu yıl 56.sını düzenlenecek olan Altın Portakal Film Festivaline ev sahipliği yaptığını hatırlattı. Son zamanlarda Hint Sinemasının sayısal olarak dünyada söz sahibi bir konuma geldiğini söyleyen Başkan Böcek, Ülkemizde Hint dizileri ve filmleri büyük rağbet görüyor. Sinema sektörü, Hindistan ile şehrimiz arasında ortak bir nokta. Hindistan ile ticaret ve kültür-sanat başta olmak üzere her konuda ilişkilerimizi geliştirecek işbirliğine hazırız dedi.

YÜZDE 80LİK ARTIŞ VAR

Antalyada olmaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade eden Büyükelçi Bhattacharyya ise Antalyanın son derece misafirperver bir yer olduğuna işaret ederek, Belki de bu yüzden Hindistanlı turistler Antalyayı ziyaret ediyor ve Antalyada düğün organizasyonları yapıyorlar.Bu sene ilk altı ayda 150 bin Hint turist ülkenize geldi. Beklentimiz yıl sonuna kadar bu sayının 250 bine çıkması ki bu da yüzde 80lik bir artışa tekabül ediyor diye konuştu.

HİNT FİLM SEKÖTÖRÜNÜ CESARETLENDİRİN

Büyükelçi Bhattacharyya, Başkan Böcekin dile getirdiği gibi Hint film endüstrisinin önemli bir sektör olduğunu belirterek, Özellikle Antalya ve Türkiye, Hint filmlerinin çekimi açısından da iyi bir platform. Bu filmlerin Antalya ve Türkiyede çekilmesi Hint turistlerin Antalyayı merak etmeleri ve buraya gelmelerini sağlayacaktır. Hint film sektörünü bu konuda cesaretlendirin dedi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık