Büyükşehir Güneş Tarlaları Kurmaya Devam Ediyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi, çiftçiye sulama suyunda enerji desteği vermek üzere Döşemealtı’nda yapımına başladığı 2’nci Etap Güneş Enerji Santrali’nin de kurulumunu tamamladı.

Büyükşehir Güneş Tarlaları Kurmaya Devam Ediyor
  • 06 Şubat 2019, Çarşamba 15:05

2nci Etap Güneş Enerji Santrali de tamam

Antalya Büyükşehir Belediyesi, çiftçiye sulama suyunda enerji desteği vermek üzere Döşemealtında yapımına başladığı 2nci Etap Güneş Enerji Santralinin de kurulumunu tamamladı. 11 bin 594 güneş panelinin monte edildiği proje ile 3 megavatlık enerji üretilecek. Daha önce işletmeye alınan 2 megavatlık santralle birlikte Büyükşehir Belediyesinin güneşten elde ettiği elektrik üretim kapasitesi toplamda 5 megavata yükselecek. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalyayı çevreci, temiz ve yenilenebilir enerji kaynaklarıyla buluşturmaya devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından Döşemealtında faaliyete geçirilen 2 megavat kurulu güce sahip güneş enerji santraline ek olarak 3 megavatlık yeni bir güneş tarlası daha kuruldu. Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) iş birliğiyle hayata geçirilen 2nci Etap Güneş Enerji Santralinde 11 bin 594 adet güneş panelinin montajı tamamlandı. Santralin Şubat ayı içinde faaliyete geçmesi planlanıyor. 
Başkan Türel sözünü tuttu
Başkan Menderes Türel, 2014 seçimlerinden önce çiftçiye verdiği tarımsal sulamada elektrik desteği sözünü tuttu. Göreve gelir gelmez çalışmalara başlayan Türel, çiftçinin sulama suyundaki enerji maliyetini düşürmek üzere Döşemealtı İlçesi Dağbeli Mahallesinde ilk etapta 30 bin 648 metrekare alana 2 megavat kurulu güce sahip güneş enerji santrali kurarak, hizmete açmıştı. 
7 milyon 82 bin liralık enerji desteği
Buradan elde edilen enerji ile bugüne kadar 39 sulama kooperatifine kayıtlı 8 bin 164 çiftçi ailesine sulama suyunda 7 milyon 82 bin liralık enerji desteği sağlandı. Tarımsal üretimde en önemli harcama kalemlerinden bir tanesi olan elektrik giderleri Türkiyede ilk defa bir belediye tarafından bedelsiz olarak karşılanıyor. Böylece çiftçinin maliyeti daha da düşürüyor, meyve-sebzenin vatandaşın sofralarına daha uygun fiyatlarla ulaşması sağlanıyor.



HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık