Altın Nota Beste Yarışması Finalistleri Açıklandı

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl 4’üncüsünü düzenlediği Altın Nota Beste Yarışması’nda 439 eser arasından finale kalan 10 eser açıklandı.

Altın Nota Beste Yarışması Finalistleri Açıklandı
  • 08 Şubat 2019, Cuma 8:55

Coşkun Sabah: “Diğer başkanlar Menderes Türelden ilham alsın”

Antalya Büyükşehir Belediyesinin bu yıl 4üncüsünü düzenlediği Altın Nota Beste Yarışmasında 439 eser arasından finale kalan 10 eser açıklandı. Yarışmanın jüri üyesi olan ünlü sanatçı Coşkun Sabah, “İnşallah diğer belediye başkanları da Menderes Türel gibi Türk Sanat Müziğine ilgi gösterir. Ondan ilham alırlar ve böyle güzel etkinlikler düzenler” dedi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından Türk Sanat Müziğine özgün ve nitelikli eserler kazandırarak, yeni bestecilerin yetişmesine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen 4. Altın Nota Beste Yarışmasında 439 eser içerisinde finale kalan 10 eser jüri tarafından belirlendi.  Finalist 10 eser, bir otelde düzenlenen basın toplantısı ile açıklandı. Basın toplantısına Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Zülfü Çelik, Proje Koordinatörlerinden Şafaknur Yalçın, ünlü sanatçı Coşkun Sabah ve jüri üyeleri katıldı. 
İşte finalistler
Her eserin dinlendiği elemede bütün eserler kamera ile kayıt altına alınarak, olası durumlara karşı tedbir alındı. Eserleri dinleyen jüride Ali Şenozan, Şafaknur Yalçın, Turhan Taşan, Göksel Baktagir, Aydemir Tuncer, Coşkun Sabah ve Mahmut Oğul yer aldı. Finale kalan 10 eser ve bestekarları şöyle açıklandı: “Saçların mı gözlerin mi unuttuğum neydi sende” (Bestekar Ziya Levent Topçuoğlu-Söz Yazarı İsmet Tahtacıoğlu), “Ansızın karşımda seni bulunca” (Bestekar Kemal Külah- Söz Yazarı Arzu Sabakan Kabukçu), “Gözlerinde mutluluk parlıyor” (Bestekar Yaşar Abrur- Söz Yazarı Hüseyin Balkancı), “Ne zaman ki bir sevda çalar kapımı” (Bestekar Salih Berkmen- Söz Yazarı Enes Hanpa), “Gel artık sevgilim ne olursan gel” (Bestekar Korkut Samancı- Söz Yazarı Hüseyin Balkancı), “O kadar güzelsin ki” (Bestekar Şeyda Sevinçli- Söz Yazarı Nedim Saatçioğlu), “Geçen yıl bu zamanlar aylardan Aralıktı” (Bestekar Süleyman Burhan Atik- Söz Yazarı Rüştü Okyar), Yağmurlu bir günde çıksam karşına (Bestekar Hüseyin Soysal- Söz Yazarı Berran Yalçın), “Yağmurun ardından güneş doğarken” (Bestekar Cemil Şensever- Söz Yazarı Rüştü Okyar), “Çok mu erken bitti bilmem maceramız sevgimiz” (Bestekar İsmet Tahtacıoğlu- Söz Yazarı İsmet Tahtacıoğlu) 
Başkan Türelin sanat aşkı yarışmayı başlattı 
Altın Nota Beste Yarışmasının artık Antalyanın marka organizasyonları arasında yerini aldığına dikkat çeken Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Zülfü Çelik, “Kendisi de büyük bir sanat aşığı olan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türelin Türk müziğine olan ilgisi bu yarışmanın doğmasına neden olmuştur. Altın Nota Beste Yarışması 4 yılda büyük bir aşama kaydetmiş unutulmak üzere olan Türk müziğine çok değerli katkılar ortaya koymuştur. Turizmin başkenti Antalyayı sanatın da başkenti yapma hedefiyle pek çok ulusal ve uluslararası organizasyona imza atan bir belediyeyiz. Yarışmaya 439 bestenin katılıyor olması Altın Nota Beste Yarışmasının şehrimizin marka organizasyonları arasında yer aldığının ispatıdır” diye konuştu. 
Diğer başkanlar Türeli örnek alsınlar 
Altın Nota Beste Yarışması Jüri Üyesi Udi Sanatçı Coşkun Sabah da Antalyada olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade ederek, “Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türelin sanata ve Türk müziğine olan sevgisinin bu yarışamaya neden olduğunu öğrendim ve çok mutlu oldum. İnşallah diğer belediye başkanları da Menderes Türel gibi Türk Sanat Müziğine ilgi gösterir, ondan ilham alarak, benzer güzel etkinlikler düzenler. Bu yarışmanın jürisi olmaktan büyük mutluluk duyuyorum” dedi. 
Toplam 26 bin 500 TL ödül 
439 eserden dereceye giren ilk on eserin ödül alacağı yarışma sonunda birinciye 5 bin TL, ikinciye 4 bin TL, üçüncüye 3 bin 500 TL ve 7 esere de mansiyon ödülü olarak 2 biner TL verilecek. Toplamda 26 bin 500 TL ödül dağıtılacak yarışmanın finali 20 Şubatta Antalya Kültür Merkezi Aspendos Salonunda yapılacak.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık